Wat is Twitter

Twitter

Twitter is een website waar gebruikers korte berichtjes kunnen plaatsen die andere gebruikers vervolgens weer kunnen lezen en/of op reageren. In de internetvolksmond wordt dit fenomeen ook wel microblogging genoemd.

Hoe werkt Twitter

Je kunt een bericht, ookwel een tweet genoemd, achterlaten op de website door middel van een sms, e-mail, Messenger, de twitter website zelf, of applicaties als Twitterific, Spaz of Twitterfon. Als een gebruiker een bericht plaatst is dat leesbaar voor alle 'vrienden' van deze gebruiker. Dat houdt in de mensen aan wie de gebruiker toestemming heeft verleent om hem te volgen. Tweets kunnen maximaal 140 tekens bevatten en worden daarom meestal gebruikt om in het kort aan te geven wat de gebruiker bezig houdt op dat moment.

Twitter Historie

Twitter is opgericht door Jack Dorsey, Biz Stone, en Evan Williams in Maart 2006. In 2007 maakte Twitter een enorme groei door en won het een Web-award voor beste Blog. Dat Twitter populair is blijkt maar weer als bekend wordt dat Obama het gebruikte tijdens zijn campagne voor de presidentsverkiezing. Tevens gebruiken veel bekende acteurs en andere bekende mensen Twitter om de wereld te laten weten wat ze bezig houdt.

Twitter Applicaties

Spaz: http://funkatron.com/spaz

Twitterfon: http://www.appstoreapps.com/2008/08/30/twitterfon/

Twitterrific: http://iconfactory.com/software/twitterrific/

Links

Officiele site: http://www.twitter.com