Hoe kan ik een forum op mijn website installeren

Inleiding

Heb je een eigen website of wil je er een maken dan vind je het misschien een goed idee om een eigen forum te installeren. Dit is niet zo moeilijk als het lijkt als je een goede handleiding hebt!

Stappen

Stap 1: Download de laatste versie van phpBB.

PhpBB is een makkelijk te gebruiken forum dat niet moeilijk is om te installeren. Download the laatste stabiele versie hier (http://www.phpbb.com/downloads/)

Stap 2: Pak het .zip bestand uit en upload het op je website.

Zorg er voor dat je het op een gedeelte upload dat toegankelijk is voor iedereen.

Stap 3: Verander de permissions voor een aantal bestanden in je FTP client.

Verander de permission code van het bestand config.php naar 666 Verander de permission code van alle bestanden in de map “cache”, “files”, “store” en “images/avatars/upload” naar 777

Stap 4: Het forum installeren.

Vul nu de naam van jou website in en de map waarin je de files hebt geupload. Voeg hier “install/index.php” aan toe en ga naar dit adres. Bijvoorbeeld: www.mijnwebsite.nl/forum/install/index.php, als je het forum naar www.mijnwebsite.nl/forum hebt geupload. Wanneer je op deze pagina bent volg de instructies om je forum te installeren.

Stap 5: Het forum klaar voor gebruik maken.

Verander de permission code van het bestand config.php naar 644 en verwijder de hele “INSTALL” map van je website. Wanneer je hier mij klaar bent is je forum klaar voor gebruik!

Tips

phpBB is een van de meest gebruikte fora dus als u ergens niet uitkomt zult u waarschijnlijk veel hulp op google kunnen vinden!

Links

http://www.phpbb.com/