Wat heb ik nodig om een website online te krijgen

Hoe website online krijgen

U wilt weten hoe u een website op het internet kunt plaatsen. Het is niet zo moeilijk om een website online te krijgen, maar u heeft er wel een paar diensten voor nodig. In dit artikel leg ik u graag uit wat u nodig heeft om uw website online te krijgen.

De domeinnaam

Dit wordt de naam van uw website. Met de domeinnaam kunnen internetgebruikers binnenkort uw website vinden. Als zij de naam van uw website (bijvoorbeeld www.ditismijnwebsite.nl) in de adresbalk intikken, zal uw website verschijnen. Het is de bedoeling dat u dus eerst een goede domeinnaam bedenkt voor uw website. De domeinnaam kunt u online gemakkelijk registreren. Ik raad u aan om een domeinnaam te registreren die bij de inhoud van uw website past.

Kies een webhost

Een webhost is een bedrijf die u ruimte op de server aanbied. De bestanden die samen uw website vormen komen op een server van een webhoster te staan om de website zichtbaar te krijgen op het internet. Hiervoor moet u geld betalen. (niet veel hoor) U neemt dan een hostingpakket af voor, bijvoorbeeld 1 euro per jaar (actie), en u beschikt hiermee over een stuk ruimte op de server van de webhoster. Zeg maar, het inhuren van ruimte dus. Om een website online te krijgen heeft u dus webruimte nodig.

Direct hosting aanvragen voor website

Bestel vandaag webhosting en betaal de eerste 3 maanden helemaal niets €0! En ontvang ook nog eens 1-3 gratis domeinnamen er bij!

Bouw een website

Nu dat u een naam en ruimte voor uw website heeft, dient u natuurlijk wel een website te maken, indien u dat nog niet heeft gedaan. Hier kan ik heel kort over zijn. Maak gebruik van de website bouwpakketten die bijna alle webhosters aanbieden. Met deze pakketten kunt u zelf online gemakkelijk en snel een eigen website in elkaar zetten. Volg de instructies van de hoster op. Sitebuilders zijn altijd makkelijk te bedienen en speciaal bedoeld voor de leek/nieuweling.

Uw website uploaden

Oké, u heeft nu dus een naam voor uw website, de ruimte voor uw website en een website. Nu is het de bedoeling dat u uw website eigenhandig upload naar het internet. Dit kunt u doen met een FTP-programma. Ik raad u aan om gebruik te maken van Smart-FTP. Met dit FTP-programma kunt u de bestanden van uw website naar de server van de webhoster laden. Moeilijk is het zeker niet. Kijk hier voor de stappen om met Smartftp uw website online te plaatsen.

Uw website promoten en er eventueel ook geld mee verdienen

Nu u uw website online heeft staan is het de bedoeling om bezoekers naar uw site te trekken, want zonder bezoekers bestaat uw site niet. Er zijn tientallen, zo niet, honderden manieren om uw website te promoten. Ik raad u aan om een goed ebook te bestellen over het promoten van uw website of een aantal goede sites te bezoeken op het internet. Het is ook mogelijk om geld te verdienen met uw website door er bijvoorbeeld reclame op te zetten. Er zijn heel veel mogelijkheden om geld te verdienen met uw nieuwe website.

Nu Hosting en Domeinnaam Aanvragen voor Website?

Vragen

Ik wens u veel succes. Als u vragen of een beetje hulp nodig heeft, klik dan hieronder op reageren.