Hoe krijgt je website meer bezoekers

Inleiding

Wanneer je met veel zorg een website gemaakt hebt, wil je natuurlijk ook graag veel bezoekers die je website zien en zo van je diensten gebruik maken of je informatie lezen. Toch zul je vaak merken dat de bezoekersaantallen niet zo snel oplopen als je hoopte. Gelukkig kun je door wat handige trucjes toe te passen, je bezoekersaantal zelf een handje helpen. Want hoe krijgt je website meer bezoekers? 

Blijf vernieuwen

Een van de belangrijkste manieren om meer bezoekers naar je website te trekken, is door de website continu te blijven vernieuwen. Een website waar niets aangepast wordt en waar na een jaar nog steeds dezelfde informatie en inhoud op staat, is niet interessant en niet actueel. Bezoekers komen dan niet meer terug. Door regelmatig, het liefst wekelijks of zelfs nog frequenter, je website te updaten en nieuwe informatie toe te voegen (of oude informatie actueler te maken), maak je je website interessant om nogmaals te bezoeken. Bovendien kom je door actualisatie hoger in de Google-ranglijsten, wat ook voor meer bezoekers zorgt. 

Let je op je inhoud

Voor wie is je website bedoeld? Let op de doelgroep en pas je inhoud daar ook op aan. Als je schrijft voor jongeren, zorg dan dat je taalgebruik vlot en niet al te moeilijk is. Wil je hondenbezitters bereiken met een website, zorg dan dat er voor hen relevante informatie op de website te vinden is. Als je een webpagina maakt over persoonlijke verzorging, zorg dan dat dat in een oogopslag duidelijk is. 

Kwaliteit is bovendien beter dan kwantiteit. Zorg dat de teksten die op je website staan foutloos en vlot geschreven zijn. Houd de teksten zo kort mogelijk en houd de informatie duidelijk. Iemand is eerder geneigd een kort stukje tekst aandachtig te lezen en zal bij een grote lap tekst sneller afhaken omdat het simpelweg te lang is. 

Blijf bovendien je foto's vernieuwen en zorg voor goede kwaliteit afbeeldingen. Ook is het uiterlijk van je website belangrijk. Kun je makkelijk navigeren tussen de verschillende delen van de website, of is het een grote warboel? Het oog wil ook wat. Een mooi verzorgde website werft meer bezoekers dan een chaotische, drukke website.

Maak reclame

Wanneer niemand je website kent, zal je ook geen bezoekers trekken. Tegenwoordig heb je erg veel mogelijkheden om je website te promoten, denk bijvoorbeeld aan Social Media zoals Facebook en Twitter. Door reclame te maken op deze medium zal je meer bezoekers trekken, want wie heeft er vandaag de dag nog geen account op een social-media website? 

Als je een website maakt voor een bedrijf of organisatie, zorg dan dat de website-url terug te vinden is op alle folders en documenten. Maak een visitekaartje waar de website-url ook op genoemd wordt en zorg dat al je medewerkers of cliënten het woord over je website verspreiden. Mond op mond reclame blijft immers ook nog zeer belangrijk. 

Conclusie

Je kunt op verschillende manieren meer bezoekers werven voor je website. Het belangrijkste is dat je ervoor zorgt dat je website steeds vernieuwend blijft. Daarnaast moet je ook goed letten op de informatie die je op je website zet. Ziet het er goed uit, is het mooi verzorgd, geen spelfouten? Ook is het belangrijk dat de website overzichtelijk is en dat navigeren tussen de verschillende delen van de website? Als laatste is het ook belangrijk dat je zelf je website promoot, bijvoorbeeld via sociale mediums of via je medewerkers of cliënten. Succes!