Hoe krijg ik gratis bezoekers op mijn website Deel 1

Hoe krijg je gratis verkeer naar je website

Je hebt een website waar je best fier op bent, en nu wil je natuurlijk het liefst zoveel mogelijk gratis verkeer naar Gratis_verkeer_naar_je_website.jpgje website krijgen. Op zich is dit natuurlijk heel logisch, want zonder bezoekers op je website heb je ook geen business. Eens er veel bezoekers op je website komen zal dit je business een boost geven. Dit is de manier om je doel te bereiken natuurlijk.

Gratis verkeer door te reageren op forums

Hoe krijgen we nu gratis verkeer naar onze website? Het grootste geheim is je website kenbaar te maken door te reageren op forums en groepen die gerelateerd zijn aan je website. Nu zal je denken van: hoe vind ik nu die groepen en forums? Wel daar komt mister google om de hoek kijken en het is eigenlijk heel makkelijk. Je zoekt met steekwoorden die gerelateerd zijn aan je website en de zoekmachine zal nu alle forums en groepen weergeven in de zoekresultaten.

Berichten plaatsen

Het plaatsen van berichten op forums geeft je niet alleen voordeel van gratis verkeer, maar wanneer je op een forum de berichten naleest van mensen die iets posten zal je algauw ontdekken waar je eventuele klanten nood aan hebben en kan je erop inspelen. Je zal de informatie goed kunnen gebruiken. Je zal trends zien, je zal de frustraties zien en je zal hun vragen zien. Allemaal informatie dus die goud waard is.

Het gericht plaatsen van berichten op forums levert zeker en vast gratis verkeer naar je website. Het is makkelijker dan je denkt want op bijna elk forum mag je een soort van handtekening plaatsen in je forumprofiel. Telkens je een bericht plaatst zal ook je handtekening automatisch onder je bericht geplaatst zijn. Dus die handtekening is dan de link naar je website en zal werken als een soort magneet.

Forumregels & Handtekening

Natuurlijk kan je beter eerst de forumregels goed doornemen, maar ook eerst even nazien of je wel een handtekening mag plaatsen want zonder die handtekening natuurlijk geen gratis verkeer naar je website. Alhoewel je op de meeste forums wel een handtekening mag plaatsen. Dus stel dat je een handtekening geplaatst hebt waar ga je de mensen die erop klikken naartoe leiden? Juist ja, naar je landingspage natuurlijk waar je dan iets gratis weggeeft in ruil voor hun emailadres. Zie je, het is een soort van ketting die je maakt.

Dus eens je begint is dit het allereerste wat je zal moeten doen. Ben je al actief op forums, dan is het gewoon een kwestie van even je handtekening te plaatsen.

Nuttige informatie

Een heel goede methode om te gebruiken op een forum is heel nuttige informatie te geven, informatie die echt waardevol is. Dus worden er vragen gesteld op het forum beantwoordt die dan met een waardevol antwoordt. Bied oplossingen aan en je zal zien dat je er gratis verkeer mee naar je website krijgt. Maak niet de fout om iets te willen verkopen want zo werkt het niet. Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat je alleen de vragen beantwoordt waarvan je het antwoordt kent, dus waar je een expert in bent.

Dus probeer als een expert over te komen, wanneer iemand dan het antwoordt leest zal deze denken van “nou die weet echt wel waar ie het over heeft” dus dit schept vertrouwen en de mensen zullen dan algauw op je handtekening klikken, komen dan op je landingspage terecht waar ze iets gratis aangeboden krijgen. en schrijven zich ook in omdat je het vertrouwen van die mensen gewonnen hebt en je de expert bent. Een gouden regel: geef de juiste antwoorden, biedt goede oplossingen aan en doe niet aan promotie.

Besef wel dat je nu geen duizenden bezoekers naar je website zal krijgen met deze methode, maar het zijn wel de juiste bezoekers die je krijgt. Je kan gerust stellen dat het verkeer dat naar je website komt wel degelijk geïnteresseerd in wat je te bieden hebt

Een eigen blog beginnen

Wanneer je goede artikelen schrijft en ook nog eens goede informatie weggeeft worden je artikelen ook heel snel geïndexeerd door de zoekmachines. Heel veel van mijn artikelen zijn door de zoekmachines geïndexeerd en worden goed gelezen. Dus als mensen zoeken  gaan ze naar de zoekmachine, typen daar hun zoekopdracht in. Is die zoekopdracht nu informatie die gerelateerd is aan mijn website dan zien ze me staan in de zoekresultaten klikken ze erop en hup daar komen de gratis bezoekers. Ook hier komen je bezoekers natuurlijk terecht op een landingspage waar je weer iets gratis weggeeft die waardevol is

Nog meer gratis verkeer

Zoek naar blogs die gerelateerd zijn aan je website, geef commentaar, reageer en geef echte waarde. Ook hier kan je meestal wel je handtekening plaatsen als je waarde geeft. reageert op een blog. En in je handtekening gebruik je natuurlijk, je naam en website.

Probeer niet commercieel te zijn wanneer je reageert op een blog van iemand anders. De meeste bloggers hebben hun reacties dusdanig ingesteld dat deze eerst moeten goedgekeurd worden voor ze effectief zichtbaar zijn op het betreffende blog. Zien ze iets wat veel te commercieel is, dan wordt de reactie niet geplaatst en heb je gewoon tijd ingeleverd.

Dus een goede reactie zonder iets te promoten zal sneller geplaatst worden op het blog en als het blog ook nog eens goed gelezen wordt dan zal je ook de bezoekers van dit blog naar je website leiden. Dus wederom gratis verkeer naar je website.

 Conclusie in een notedop

  • Plaats artikelen op forums, geef waardevolle informatie en doe actief mee.
  • Begin zelf een eigen blog en begin met bloggen.
  • Reageer op artikelen op het blog van iemand anders en geef hier ook wederom waardevolle informatie