Hoe verhoog ik de conversie van mijn webwinkel

Inleiding

Veel mensen beginnen een webwinkel met het idee snel en gemakkelijk rijk te kunnen worden. Dit is echter maar voor een klein aantal mensen weg gelegd. Het is mogelijk maar dan moet je wel zo'n uitermate uniek concept hebben wat bij het grote publiek aanslaat. Dat is ook de reden dat een hoop webwinkels geeneens het tweede jaar halen.

Waar moet ik rekening mee houden?

Wanneer je bij de meerderheid zit en dus al gemerkt heb dat je niet zo snel rijk word, maar toch door wil gaan. Hier wat richtlijnen.

Het is bewezen dat webwinkels die redelijk technisch goed in elkaar zitten en ook redelijk betrouwbaar ogen, mogen rekenen op een gemiddelde conversie van 1%. Dit houd in dat je 100 bezoekers nodig hebt voor 1 order. Geloof me het klopt aardig, ik kwam namelijk zelf op die berekening toen wij net waren gestart en later las ik dat in het Handboek Zoekmachinemarketing.

Daar was ik best wel een beetje verbaast over, dat ze tot de zelfde conclusie kwamen, waar ik met mijn bereking op uit kwam. Wanneer je dan ook nog eens uitrekend wat de gemiddelde orderprijs is, weet je aardig wat je kunt verwachten aan het einde van de maand.

Stappenplan

Een hoop webwinkel eigenaren zitten zich blind te staren op bezoekersaantallen, om zo snel mogelijk een heleboel bezoekers in hun webshop te krijgen. Maar is dat nu wel het belangrijkste van alles? Nee het is een stukje van het geheel.

Natuurlijk moet je bezoekers naar je webshop zien te krijgen, maar als ze er eenmaal zijn zal je er ook wat mee moeten doen. Het is natuurlijk doodzonde wanneer er 100 komen en 99 onverrichte zaken je webshop weer verlaten. Erger nog dat ze de aankopen bij je concurent doen, die twee klikken van je verwijderd is. Hoe verhoog ik mijn conversie dus ook mijn omzet?

  1. Zorg dat je webshop betrouwbaar oogt, met naam, adres, telefoonnummer, Kvk nummer en BTW nummer.
  2. Neem een webshop keurmerk.
  3. Biedt minimaal 3 betaingsmogelijkheden aan zoals iDEAL, PayPal en overboeking.
  4. Biedt meerdere verzendopties aan waar klanten uit kunnen kiezen.
  5. Wanneer de klanten het ook op kunnen halen is helemaal een conversie verhogend middel.
  6. Biedt Live Help door middel van Chatmail aan in je webshop, zo dat klant je gemakkelijk kunnen bereiken.
  7. Geef ze de mogelijkheid om gratis te kunnen bellen via bijvoorbeeld een Skype button in je webshop.
  8. Zorg dat klanten reviews kunnen plaatsen en lezen.
  9. Verstuur relevante nieuwsbrieven met webshop of product informatie.
  10. Werk met kortingscodes.

Wanneer je deze 10 opties in je webshop hebt opgenomen, kun je aan je bezoekersaantallen gaan werken. En daar bedoel ik mee probeer zo gericht mogelijke bezoekers naar je webshop te krijgen. Dus adverteer op sites of locaties waar jou doelgroep zit. Als laatste kun je ook nog een affiliate programma opzetten om op die manier ook gericht te kunnen adverteren.

Tot slot

Wanneer je dan ook die bezoekers naar je webshop weet te krijgen en ze ook nog eens bij je bestellen, is alleen de service en de kwaliteit van je producten nog die het geheel afmaken. Als dat ook goed geregeld is, zou je met een beetje geduld een leuk bedrijf op kunnen zetten binnen een aantal jaar. Veel succes.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden