Hoe krijg je meer bezoekers op je blog

Hoe krijg je meer bezoekers op je blog

Wanneer je één artikel hebt op je blog en je je afvraagt waarom er geen bezoekers krijgt is het antwoord heel simpel: je hebt te weinig informatie op je blog staan, waardoor google je blog niet goed genoeg vindt voor een hoger pagerank. Dit is ook het geval wanneer je geen goede content op je blog hebt staan.

Een groter probleem heb je wanneer je blog met veel artikelen met goede content geen bezoekers krijgt. Ik bedoel, je hebt er werk in gestopt en er veel tijd aan besteedt, en toch willen mensen je blog niet bekijken?

Lees verder voor de oplossingen…

Zo krijg je bezoekers

Je blog moet opvallen, maar hoe zorg je daar nu voor? Je kunt een paar dingen proberen die over het algemeen resultaten opleveren:

  • Om hoger in google te komen, en dus meer bezoekers krijgt, moet je goede content op je blog hebben staan. Voor deze content gaan mensen je blog bezoeken.
  • Houd je blog up-to-date. Zorg er dus voor dat je regelmatig artikelen publiceert.
  • De inleiding van je artikelen is belangrijk en kan bezoekers overhalen om je blog te bekijken, zorg dus voor een interessante inleiding voor elk artikel.
  • Maak backlinks aan. Dit kan je doen door te ‘pingen’. Ga naar bijvoorbeeld pingoat.com, type de naam en URL van je blog in en kies categories uit (Tip: klik ze allemaal aan). Vervolgens klik je op go pingoat en creëer je backlinks.
  • Maak gebruik van twitter. Tweet wanneer je een nieuw artikel hebt gepubliceerd. Dit trekt weer wat bezoekers en zorgt voor een extra backlink.
  • Offline promotie zorgt ervoor dat je blog bekender wordt. Verkoop bijvoorbeeld mokken met de naam van je blog, of plak een poster van je blog in je winkel. Er zijn zoveel dingen te verzinnen, na even gebrainstormd te hebben zul je vast wel wat bedacht hebben.
  • Let op de keywords in je artikelen. Als je meerdere keren het keyword gebruikt zal je blog eerder gevonden worden op google.
  • Maak goede labels. Dit doe je door te denken: ‘wat zal iemand intypen op google?’. Als je bijvoorbeeld een artikel hebt over zonnebanken kun je een label maken met de woorden: ‘wat is een goede zonnebank’ enz.

Zo houd je je bezoekers

  • Bepaal in welke niche je schrijft. Je hebt bijvoorbeeld koken. Als je dit niche gekozen hebt voor je blog, houd je er dan ook aan! Mensen die geïnteresseerd zijn in kooktechnieken e.d. haken van je blog af als je opeens over computers begint. Zo blijven je bezoekers terugkomen
  • Maak gebruik van afbeeldingen.
  • Beantwoord de eventuele vragen die je bezoekers stellen en reageer op opmerkingen.

Extra

Houd er rekening mee dat je nieuwe artikelen niet gelijk op google tevoorschijn komen. Dit proces duurt vaak een paar dagen.

Reken er maar niet op dat je blog de eerste maand veel geld gaat opleveren, want voordat de stroming van bezoekers regelmatig binnenkomt moet je wel wat artikelen op je blog hebben.

Zeg maar vast hallo tegen je bezoekers!