Hoe werkt community marketing

Hyves?

In 2004 kwam er een nieuwe profielensite naast cu2. Raymond Spanjar (de eigenaar) wist de site zo te optimaliseren en te promoten dat het nu in 2008 meer dan 7 MILJOEN gebruikers heeft!

Raymond gebruikte 1 waardevolle techniek om de gebruikers als een sneeuwbaleffect naar zijn site te lokken. Wanneer een vriendje of vriendinnetje uit mijn msn lijst zich aanmeldde bij hyves had hij/zij de mogelijkheid om de hele msn lijst een bericht te sturen via hyves.

Ken je de berichten nog? Janjaap@hotmail.com heeft zich al aangemeld bij hyves wil jij dat ook? Meld je dan hier aan. Per dag kreeg ik wel 5 van die hyve berichten in mijn inbox werd er echt helemaal gestoord van. Uiteindelijk had ik mezelf toch maar aangemeld om die berichten te voorkomen.

Geld verdienen!

Wanneer je dus vele gratis bezoekers wilt lokken en geld wilt verdienen via hyves registreer dan gewoon je bedrijfsnaam op hyves. In de toekomst word hyves zeker opgenomen door google. Als jij dus zegmaar een schildersbedrijf hebt en je plaatst daar alles over schilderen in dan weet ik zeker dat jij bovenaanstaat als google hyves gaat indexeren. Want google beloond websites met veel content over een bepaalde onderwerp!

Of stel jij hebt een bedrijf dat websites maakt voor andere mensen. Je hebt dus een hyve aangemaakt met de naam van je bedrijf. En je plaats in deze hyve alles over html en php en noem het maar op. Het mooie is dan als google de hyves website opneemt dat je dan als eerste in de zoekmachines komt, als je een willekeurig onderwerp van jouw site pakt.

Maar er zijn meer mogelijkheden bij hyves. Als jij dus een goedlopende hyve hebt waar 1500 mensen lid van zijn kan je dus ook een groepsbericht sturen. In deze groepsbericht vertel je dan wat je bedrijf doet en wat het voor hen kan betekenen. Moet jij eens kijken wat dat voor druk geeft als je 1 bericht naar 1500 mensen stuurt! En wat als je nou om de 3 dagen een bericht stuurt? Ik denk dat je na verloop van tijd snellere servers moet gaan nemen.

Als je digitale producten verkoopt zoals ebooken, kan hyves nog waardevoller zijn! Duidelijker gezegd je kan een complete business op hyves beginnen. Stel je verkoopt een ebook/boek over bodybuilden (net als ik) In je hyve over bodybuilding zet jij allemaal waardevolle content over hoe je snel gespierd word enzo.

Wanneer jij dus 500 leden hebt in je hyve en je stuurt hier een bericht naartoe met waardevolle content, met je verkooppagina eronder, dan kan het best zo zijn dat je verkopen toenemen! Dit kan je met alles doen.

Verkoop je een boek over een mooi land zet je alle mooie plekjes in je hyve. Heb jij een site met google adsense stel een bericht op in hyves en stuur je site met adsense erop naar al je leden. Ik raad iedereen dan ook aan om je snel in hyves te gaan verdiepen en dus een aantal hyven aanmaakt waar je waardevolle content in plaatst! En het geld zal uiteindelijk binnenkomen maar je moet eerst concentreren op de bezoekers!

Links