Hoe verzamel je backlinks bij een Startpagina

Inleiding

Menig marketeer ligt er wakker van. Hoe krijg ik mijn startpagina goed in de zoekmachines. Want als je jouw startpagina gevuld hebt met het onderwerp waar jij veel vanaf weet, begint het echte werk. Met het vinden van kwalitatief goede backlinks kom je namelijk hoger in de zoekmachines. Ook wel linkbuilding genoemd. Dit is met name goed voor je positie in de zoekmachine want google indexeert je startpagina dan beter.

Wat is een backlink

Een backlink is een link van een andere website naar jouw startpagina. Nu is het belangrijk dat je de backlink op een website geplaatst krijgt dat over jouw onderwerp gaat. Hoe meer de backlink gerelateerd is aan het onderwerp van je startpagina des de beter google je beloond qua vindbaarheid. Google beoordeelt jouw startpagina in trustrank. Dit wil zeggen dat google kijkt of jouw website te vertrouwen is en of de links aansluiten bij het onderwerp.

Een single link scoort het beste?

 • Een link (single link) op een gerelateerde website krijgen zonder tegenlink is het beste. Google denkt: “deze website is populair want er is geen wederlink geplaatst”.
 • Als er een tegenlink wordt gevraagd, kijk dan of je die op een andere startpagina van jezelf kwijt kan of website. Wellicht heb je een blog of schrijf je artikelen dan kun je daar de teruglink in plaatsen. Wees creatief.
 • Plaats single links op websites met een hoge pagerank want deze sites worden al goed geindexeerd in google.
 • Zorg dat je link goed in het zicht komt en niet helemaal aan het einde van de website. Het is wel de bedoeling dat mensen de url van je startpagina kunnen vinden en er op klikken zodat je bezoekers krijgt.
 • Bedenk hoe je de omschrijving wil van de single link. Als je op een bepaald keywoord gevonden wilt worden is het handig om die als omschrijving te gebruiken. Hou deze omschrijving dan ook overal aan.

Hoe krijg je gerelateerde backlinks?

 • Zoek naar websites die met het onderwerp van jouw startpagina te maken hebben. Bijvoorbeeld: je hebt een startpagina over games. Dan ga je kijken welke websites games verkopen en vraagt of ze jouw link willen plaatsen. Je kunt dan ook de merken van de games bijvoorbeeld benaderen of de leveranciers.
 • Kijk of je een startpagina kunt vinden die over jouw onderwerp gaat. Er zijn tegenwoordig veel startpagina’s over heel veel onderwerpen. Wellicht is jouw startpagina een aanvulling.
 • Wellicht zijn er blog’s die over jouw onderwerp gaan. Zoek het juiste onderwerp en doe een verzoek voor een backlink.
 • Zet de url van je startpagina in de uitgaande berichten van outlook. Je hebt daar namelijk een mogelijk om een handtekening aan te maken.
 • Kijk of je forums kunt vinden die over jouw onderwerp gaan. Meld je aan en doe mee met de vraagstellingen. Vervolgens kun je daar ook je url in de voetnoot zetten. Iedere keer dat je een bericht plaatst komt je url naar voren.
 • Ook content blijft nog steeds nummer 1 in de zoekmachines. Ga artikelen schrijven bij leerwiki.nl over jouw onderwerp en zet je link in het artikel of de link van de website waar jij graag een backlink wilt hebben. Ga onderhandelen.
 • Jouw geschreven artikelen kun je dan aanmelden bij nieuwssites. Klik hieronder op de icoontjes dan krijg je de nieuwssites te zijn w.o. nujij of msn reporter bijvoorbeeld.
 • Kijk naar welke sites jouw concurrenten linken want bij deze sites krijg jij vaak ook een backlink.

Bedenk als je een backlink aanvraagt of dat een meerwaarde is voor die website als service naar zijn of haar klanten. Als er al heel veel backlinks staan bedenk dan, “val ik dan nog wel op?”. Wees kritisch beter 10 goede backlinks als 50 die niet deugen. Uiteindelijk moet er wel op die backlink geklikt worden zodat google je startpagina of weblog goed indexeert.

Belangrijk bij backlinks

 1. backlink naar websites met een hoge pagerank
 2. zoek een kwalitatief goede backlink
 3. update je startpagina regelmatig en doe een linkcheck
 4. denk aan google trustrank (vertrouwen) dus geintjes uithalen heeft weinig zin
 5. linkbuilding is geduld hebben en gebruik humor
 6. zorg voor natuurlijke linkgroei dus geen 60 backlinks in 2 dagen want google ziet dat als spam. Hou ongeveer 10 backlinks per week aan.

Check backlinks


Reacties (5)

Reageer
Moeder reageerde 6 jaar geleden
08 Apr 10:11
Die programma's zou ik niet aan beginnen want dan komt je link op allemaal buitenlandse website en dat heeft Google snel door. Zit niets anders op dan zelf linkjes te zoeken.
groet,
Karin
Jacqueline reageerde 6 jaar geleden
20 Mar 11:28
Dank je wel voor de bruikbare info over backlinks.
Zijn er ook programma's voor die een backlink voor je kunnen plaatsen?
Groet
Jacqueline
www.gymathome.nl
Lenny reageerde 7 jaar geleden
10 Aug 17:17
Voor "moeder". Google is niet strenger geworden maar slimmer. Een site met alleen maar follow links is verdacht dus je moet ook no follow links hebben. En, experimenten met alleen no follow links bewijzen dat google er wél waarde aan hecht.
Lenny - www.proyectosbds.com
Moeder reageerde 7 jaar geleden
15 Jun 22:38
Een backlink op leerwiki is een no follow link en je hebt er 1 nodig die als follow staat. Tegenwoordig niet meer zo eenvoudig, maar niet onmogelijk. Google is strenger geworden. Succes.
Mike reageerde 7 jaar geleden
15 Mar 20:39
Als we het over backlinks hebben kan ik er vast wel 1tje plaatsen haha ;)

www.afvallenmettips.nl

hartelijk bedankt!