Verhoog je bezoekers met linkbait of linkbuilding

Inleiding

Linkbait of linkbuilding het zijn begrippen die tegenwoordig veel gebruikt zijn en waar mensen alles aan doen om ze te gebruiken om hun website in de zoekmachine ranking een flinke boost te geven.  Maar wat zijn deze begrippen nu en gebruiken wij ze ook effectief genoeg ?  Op deze vragen en veel meer zal ik u een passend antwoord geven in dit artikel.

Wat is linkbait

Linkbait is een begrip dat vooral uit Amerika komt overgewaaid.  In België en Nederland zijn wij niet zo bekend met dit gebruik of toepassing.   Linkbait heeft als bedoeling een artikel te gaan schrijven waarmee je reacties gaat uitlokken, inderdaad reacties staat in voor meerdere links op andere websites met als resultaat een hogere ranking in google.  Linkbait kan ook door een reactie uit te lokken via plaatjes, grafieken of andere data.

Wat is linkbuilding

Linkbuilding is een begrip dat de meeste onder ons wel zullen herkenen, dit is gewoon ervoor zorgen dat andere websites over jouw artikel of website gaan linken op goede andere plaatsen.  Dit heeft terug als gevolg dat een je blog of artikel een hogere notering zal krijgen in de paginarank van de zoekmachines.  Linkbuilding wordt ook nog te weinig toegepast in België en Nederland, men begint er meer en meer het nu van in te zien en de mensen die door hebben hoe het werkt halen er veel voordeel uit.

Wat is nu het beste linkbuilding of linkbait

Eigenlijk is het goed om ze beiden te gebruiken, bij linkbuilding zal je natuurlijk meer werk moeten steken om je links op andere pagina's te krijgen en bij linkbait gaat dat veel sneller maar dat heeft ook nadelen.

Volgens ons is een goede combinatie van beide altijd interessant.

Wat zijn de nadelen van linkbuilding en linkbait

Nadelen linkbuilding;

  • Linkbuilding is enorm tijdrovend.
  • Om goede pagerank te halen in de zoekmachines zijn er soms honderden tot duizenden links nodig
  • Je kan ze inkopen de links maar dat is vrij duur en als google er lucht van krijgt zak je onmiddellijk 30 plaatsen.
  • Soms kan een website je negatieve linkbuilding opleveren ik denk maar aan link verzamel websites

Nadelen van linkbait;

  • Bij linkbait heb je geen idee op welke sites je zal komen te staan, terwijl een link op een site met hetzelfde thema vaak veel beter wordt aanzien door de zoekmachines
  • Veel links krijgen wordt bij google als verdacht aanzien, je zal vlugger controle krijgen om te kijken of er toch niet iets aan de hand is.
  • Een goed artikel schrijven dat kan toegepast worden voor linkbait is niet evident en soms moet je tientallen artikelen schrijven alvorens er eentje zal worden opgepakt.
  • In nederland en België is linkbaiting moeilijker omdat we een kleiner taalgebied hebben, als we er vanuit gaan dat je artikelen in het nederlands zijn.
  • Wij lopen altijd een tijd achter op laat ons zeggen Amerika waar de social network sites veel vlugger goede artikelen oppikken dan bij ons.

Slot

SEO (search engine optimization) is een onderdeel van marketing.  Tegenwoordig zijn er al honderden bedrijven op de trein gesprongen om tegen betaling uw website naar een hogere pagerank  in de zoekmachines te schoppen.  Echter met deze 2 begrippen bent u al een hele eind op weg, en wie weet lukt het u aardig om zelf bovenaan de zoekmachines te komen.  Een goede basis is een goed artikel, links verzamelen en de rest is een portie geluk :-)

Veel succes !

Bij eventuele vragen of aanpassingen neem gerust contact met ons op.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden