Pagerank: 10 tips

Pageranking

De kunst om succesvol de rank van uw website te verhogen is een ware wetenschap geworden. Tien jaar geleden heette deze tak van sport webpromotie, nu zoekmachinemarketing. Hoe kan je de ranking verhogen? Als je er geld voor ter beschikking hebt, en zeker als je professioneel bezig bent of wilt worden, kan je een zoekmachinemarketingbureau inschakelen. Wil je er zelf aan sleutelen: enkele tips.

 

Adviezen voor pageranking

  1. Wees eerlijk: zoekmachines analyseren elke website om vast te stellen of geprobeerd wordt te manipuleren.
  2. Pagina-titels: zorg voor een unieke titel die relevant is voor de inhoud en dus bezoekers lokt.
  3. Meta Tags: oftewel stukjes tekst, geplaatst in de HTML van een webpagina die onzichtbare informatie verstrekken aan de zoekmachine. De 2 meest van belang zijnde voor zoekmachines zijn de zogenaamde keyword en description tags. Het is dus zaak om op elke pagina eigen keywords (trefwoorden) en omschrijvingen te plaatsen.
  4. Google en Yahoo sitemap aanmelden: beide sitemaps bieden een manier om alle URL's van je site op te geven aan de index van de zoekmachine om de zichtbaarheid van je pagina's te verhogen.
  5. Content (=inhoud) ontwikkeling: inhoud is de sleutel tot succes! Met goede inhoud d.w.z. relevant voor product of service, scoor je goed bij de zoekmachine(s). Hou de inhoud ook bij: plaats regelmatig nieuwe informatie. Google ziet dat en levert je bonus op.
  6. Schrijf artikelen: door artikelen te schrijven verhoog je automatisch de relevante inhoud van de site. Wees creatief en gebruik de juiste (relevante) trefwoorden (zie 3). Best ook één onderwerp of thema per artikel met een sterke, duidelijke inhoud.
  7. Goede, interne links: het is van het grootste belang dat deze 'zoekmachinevriendelijk' zijn. Zoekmachines pakken immers simpele HTML links gemakkelijker op dan automatisch gegenereerde links.
  8. Wederzijds linken: het ruilen van links met andere websites kan helpen om je rank te verhogen. De zoekmachine zal de links die naar jouw site linken, analyseren en de rank bepalen. Als een pagina met een slechte rank naar jouw website verwijst, zal dat je rank niet beïnvloeden. Maar als een site met een hoge rank naar jouw website linkt dan heeft dat zeker een positief effect op je PageRank! Bijvoorbeeld: vraag aan leveranciers, branche-organisaties, gebruikersgroepen e.d. om een link naar jouw site.
  9. Geduld: het kost tijd om de aangebrachte wijzigingen geïndexeerd zijn in de zoekmachines. Je moet geduld hebben om te zien of de wijzigingen een positief dan wel een negatief effect hebben op je PageRank.
  10. Hou het simpel: vermijd allerlei animaties, zoals bijvoorbeeld Flash: Google kan het (nog) niet automatisch lezen en verwerken.

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden