Glas effect in Blender 3D

Inleiding

Nu ik in mijn vorige artikel heb uitgelegd wat Blender 3D is, ga ik nu uitleggen hoe je een soort glas effect krijgt/maakt. Ik heb er bewust voor gekozen geen uitleg over alle knopjes en dingen te doen, omdat het anders te veel in één keer is. Een soort praktijkles zegmaar.

Stappen

Stap 1: Met de standaard cube geselecteerd in object mode, drukt u op 's' gevolgt door het nummer 10 in te typen. Hiermee maak je het figuur 10x groter dan het oorspronkelijk was. Druk dan op enter.

Stap 2: Type de letter 'z' in, je zit nu in wireframe mode. Hierbij zie je alleen de contouren, wat het in dit geval wat duidelijker maakt.

Stap 3: Druk nu op de spatiebalk -> add -> mesh -> UV sphere -> OK. Nu wordt er een soort ronde bol gecreeërd, zorg nu dat je in object mode komt (TAB). Druk op 's' gevolgt door het nummer 2.

Stap 4: Druk op shading (F5), en zoek het kopje materials. Druk op 'add new'. Druk dan in de rechter kolom op de knop genaamd 'Ray Mirror' en 'Ray Transp'. Bij Ray mirror zet u het zegmaar schuifbalkje naar 0.30 en de depth naar 5. Zet de depth bij Ray transp ook op 5, en zet de IOR naar 1.50.

Stap 5: Recht naast het voorbeeld zit nog een schuifbalk waar de letter A op staat, zet deze op 0. Druk nu op F9 en zoek het kopje links onder in 'Set smooth', wat het wat vloeiender maakt. Nu heeft u deze settings wat hoger gezet, zodat het een beetje een transparante-look krijgt.

Nu heeft u in een cube een glazen bol gemaakt, druk nu maar eens op F12, en ta-da, hier is uw glas-effect.

Tips

  • Onthoud deze toetsen combinaties, ze zijn erg handig voor later.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden