Hoe online verkopen met videodeals

Geld verdienen met Videodeals

Dan is Videodeals misschien iets voor jou. Niet via Marktplaats, Ebay, Kapaza of Tweedehands. Die verkoopsites kent stilaan iedereen. Dit gratis video-verkoopkanaal probeert het op een nieuwe en originele manier. Met zelfgemaakte video's. Iets voor jou?

Wat is Videodeals

Videodeals.com’ is een vrij nieuw, leuk platform waar je online spullen te koop aan kunt bieden. Nieuw in de zin van dat je niet met een fotootje en een beschrijving voor de dag komt. Nee, je moet een videofilmpje maken en uploaden. Heel eenvoudig: een kind kan de was doen. En nog gratis ook.

Videodeals.com is eigendom van Videodeals.com S.A. in Luxemburg. Zij hebben een licentie afgeleverd aan de Benelux. Naast verkopen, kan er uiteraard ook gekocht worden via deze zeer overzichtelijk gemaakte site.

Wie mag videodealen?

Videodeals is er voor particulieren en bedrijven. Als particuliere verkoper moet je wel ten minste 18 jaar zijn. Ben je jonger dan 18 bent dan heb je toestemming nodig van je ouder(s) of wettelijke vertegenwoordiger.

Het programma

Weliswaar nog in een Bèta versie maar dat maakt verder niet uit denk ik. Heb je iets met video/filmpjes in elkaar knutselen? Dan is VideoDeals je nieuwe speelterrein! Zo staat het op hun website. Je hebt immers niets te verliezen. En ze beloven een groot online publiek en tagging technologie. En zeg nu zelf: een filmpje zegt meer dan een foto of kale beschrijving van hetgeen je te koop aanbiedt. En het is of lijkt allemaal heel eenvoudig: videootje maken en publiceren. VideoDeals zorgt voor de rest. Elk verkoopfilmpje blijft 3 maanden online in de etalage.

Hoe werkt?

Wat heb je nodig? Een (video)camera of een mobiele telefoon met camera. Wie heeft dit niet tegenwoordig? Maak een leuke en commerciële video van je koopje van ongeveer één minuut. Tenslotte: uploaden maar.

Verkoper en koper gebruiken een contactformulier op de site voor de onderlinge afhandeling van de koop/verkoop.

Momenteel wordt eraan gewerkt opdat je het filmpje zelf op de site kan maken. Voorlopig is het nog niet zo ver. Wel de moeite om de site te blijven volgen tot wanneer deze mogelijkheid er daadwerkelijk is.

De huidige categorieën zijn: mode, sport, kinderen, electronica, entertainment, mooi/gezond, vrije tijd/reizen, wonen, motoren en overige.

Verder zie je nog: Nieuwe deals, Beste aanbiedingen en Bijna verlopen deals.

Top of flop?

Of het een succes wordt? VideoDeals is een combinatie van Youtube en een webshop. Technisch gezien lijkt het mij niet zo eenvoudig om dit allemaal goed te organiseren op de achtergrond. Maar dat zijn zorgen voor de websitebeheerders. Als Videodeals niet brengt wat verkopers ervan verwachten, zal het geen lange levensduur hebben. Maar daar gaan we niet vanuit.

Uiteraard hangt het verkoopsucces af van je video die je in elkaar hebt geknutseld. Dat vergt toch wel wat studiewerk en uitproberen, wil je een filmpje uploaden dat de aandacht trekt. Er staat immers zoveel online te koop dat de klad er dik in zit. Je moet opvallen in de massa door een super leuke, frisse, uitnodigend filmpje. Eén minuut is geen eeuwigheid om reclame voor je koopje te maken. En tenslotte de prijs, ook niet onbelangrijk.

Kortom: leuk om te doen (hoop ik en denk ik dan maar) en in elk geval de moeite waard om uit te proberen. Succes!

Videodeals.com Site