Wat is Adobe Flash

Adobe Flash

is een grafisch programma dat zorgt voor actie op je scherm. Voorbeelden zijn filmpjes, animaties, online streaming beurskoersen, bewegende reclamebanners, webvideo's, spelletjes, websites enz... In die zin kan je Adobe Flash ook een animatieprogramma noemen. Adobe Flash is daarom een belangrijk programma voor ontwerpers. Die gebruiken dan wel de professionele versie en die is niet gratis.
 

Adobe Flash wat kun je ermee

Je kunt er op een gemakkelijke manier toepassingen mee maken die zowel tekst, afbeeldingen, geluid, animatie en video combineren. Deze applicaties zie je overal op het web.

Werking eenvoudig uitgelegd

  • Je kunt Flash het best vergelijken met een tekenfilm. Deze is verdeeld in een aantal tijdseenheden en het zijn deze tijdsstukjes, ook wel frames en keyframes genoemd, die uiteindelijk bepalen wat er op het scherm te zien is.
  • Adobe Flash werkt met een eigen programmeertaal: ActionScript genoemd.
  • Grootste concurrent voor dit programma is Silverlight van Microsoft.

Advies

Wil je echt mooie dingen maken dan is een opleiding/cursus volgen geen overbodige luxe en een basiskennis van grafische begrippen is meegenomen!

Ook noodzakelijk

Adobe Flash Player! Om Adobe Flash applicaties te kunnen draaien op je pc moet je de Adobe Flash Player installeren. Die staat tegenwoordig bijna bij iedereen op de pc sinds blijkt dat 98% van alle internetgebruikers dit populaire en gratis te downloaden programma gebruiken. Nieuwste versie: Adobe Flash Player 10.

Voor en tegen van Adobe Flash

Flash kent voor- en tegenstanders! De ene vindt dat websites mooier, levendiger en hipper worden. Anderen vinden Flash maar niks: te druk, te veel franjes, onrustige sites enz... Ook zijn er computergebruikers die liever geen geluid op de bezochte sites willen.

Problemen met je computer door Flash?

  • Flash is niet beschikbaar voor alle besturingssystemen. Gevolg hiervan is dat websites onleesbaar worden voor sommige bezoekers.
  • Het afspelen van een Flashanimatie legt soms te veel beslag op de processor van oudere computers.

Link

Gratis Downloaden

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden