Een image openen met Daemon Tools

Introductie

Als je een bestand of programma download dan is dit soms een image bestand: één groot bestand waar de hele CD of DVD in zit. Vaak is het handig om deze eerst te testen. Met Daemon Tools kan dit.

Daemon Tools

Daemon Tools (hier te downloaden: Daemon) is een programma dat simuleert dat je een extra DVD of CD lade hebt. Windows zal het nieuwe schijfstation detecteren en zien als een echt apparaat. Het handige van Daemon is dat je nu in dit virtuele schijfstation een image kan "plaatsen". Je doet dus in feite een niet-bestaande CD/DVD in een niet-bestaand schijfstation. Hoewel beiden virtueel zijn is het voor Windows "echt": je computer kan de schijf lezen.

Installatie

Het installeren van Daemon Tools is een fluitje van een c

ent. Let alleen wel op dat je niet de Daemon Toolbar mee installeert! Ook probeert het installatieprogramma Daemon als startpagina in te stellen. LET GOED OP WAAR JE VINKJES ZET IN HET INSTALLATIEPROGRAMMA!

De computer moet opnieuw worden opgestart tijdens de installatie. Sluit je werk af, start opnieuw op ga verder met de installatie.

Gebruik

Als Daemon Tools geïnstalleerd is dan kan je het vinden in je Start-menu.

Klik op Daemon Tools om het programma te openen. Het programma opent nu in de taakbalk rechtsonderin (standaard).WijzigenVerwijderenmove

Het icoontje met de bliksemflits is Daemon.

Klik met de rechtermuis op icoon en je komt in dit menu terecht:

In dit menu kan je Daemon instellen. Het belangrijkste item in dit menu is Virtuele CD/DVD-ROM. Als je hier met je muis op hangt dan verschijnt het volgende menu:

In het menu aan de linkerkant zie je dat er in "Apparaat 0" geen disc (image) zit. Een image laden doe je als volgt:

Je blijft met je cursor even boven Apparaat 0 hangen en er komt weer een menu:

Klik hier op Mount Image. Je komt in een standaard Openen venster van Windows. Zoek hierin je image op en open het. Daemon zal nu je image in het virtuele station laden. Windows komt vervolgens zelf met de melding dat een nieuwe CD/DVD gevonden is.

Gefeliciteerd! Je hebt nu je eerste image "gemount" (ingevoerd) in Daemon! 

Vragen?

Als er stappen of acties in dit artikel onduidelijk zijn, laat dan even een reactie achter. Ik zal proberen het dan zo snel mogelijk op te helderen.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden