Wat is Follow Friday

Inleiding

Als je Twittert dan ken je dit begrip misschien. Voor diegenen die nog onbekend zijn met dit Twiiterfenomeen op deze pagina uitleg over wat Follow Friday is.

Twitter

Allereerst een korte introductie over Twitter: het is een berichtenservice: per sms of via het internet geef je aan wat je aan het doen bent. Een berichtje heet een tweet.

Op Twitter kun je mensen volgen (je ontvangt automatisch hun berichtjes) en je kan gevolgd worden (mensen ontvangen jouw berichten). Via Twitter kan je dus snel veel mensen bereiken. Zeker voor het laatste nieuws is Twitter uitermate geschikt.

Ook voor het marketen van je website, je blog of iets anders op internet is Twitter erg geschikt. Voorwaarde is wel dat je dan veel followers (mensen die jou volgen) hebt. Hier komt Follow Friday om de hoek kijken.

Follow Friday

Voor de meeste mensen is het een sport om zoveel mogelijk followers te hebben. Om te zorgen dat je meer followers krijgt, of om iemand anders te helpen meer followers te krijgen, is Follow Friday gestart. Iedere vrijdag zet je in een Tweet (een berichtje dus) allemaal mensen waarvan jij denkt dat ze het volgen waard zijn. Stel dat jij dit voor je vriend doet, en je vriend doet dit voor jou. Op die manier wissel je dus snel veel contacten uit. Op Follow Friday is het meestal druk met Tweets over #followfriday. Het hekje geeft aan dat het een onderwerp is waar mensen op kunnen inhaken. Als je zou zoeken op #followfriday dan kom je ontzettend veel tweets tegen van mensen die nieuwe followers zoeken.