Hoe download je een pdf converter

Inleiding

De meeste kennen de pdf converter van Adobe software wel, maar er zijn ook gratis pdf converters te downloaden. Heel handig als je documenten hebt die niet gewijzigd mogen worden en die je wel wilt versturen per email of op het internet wilt plaatsen. Denk maar bijvoorbeeld aan contracten, portfolio of boeken. Hoe werkt nu een pdf converter, wat is een pdf en hoe download je een gratis pdf converter.

Wat is een pdf

Als je een word document per email verstuurd dan kan iedereen deze binnen halen en lezen. Dat is nog niet zo erg, maar iedereen kan dit word document ook bewerken en dat laatste is niet altijd handig. Als je een contract opstelt of een ander juridisch rapport dan is daarin wijzigen niet altijd de bedoeling. Ook een uitgever van een boek wil dat er niets in zijn tekst wordt gewijzigd. Ook het letterlijk overnemen van teksten mag niet en is verboden en om dit alles zo goed als het kan te beschermen worden deze document geconverteerd naar een pdf document.

Waar staat pdf voor

Pdf staat in het Engels voor Portable Document Format en betekent het vastleggen van documenten en bekijken. Adobe was het eerste bedrijf die de software Adobe writer op de markt bracht en met deze software is het mogelijk om pdf bestanden te maken. Aangezien Adobe writer gekocht moet worden zijn er ook gratis pdf converters te vinden op het internet voor de particulier. Met name de bedrijven schaffen de complete software van Adobe writer aan. Adobe reader is de variant van pdf en dat is om een pdf bestand te lezen en deze software is wel gratis te downloaden. Op dit moment staan er gemiddeld 250 miljoen pdf documenten op het internet en dat geeft wel aan hoe vertrouwd en veilig een pdf bestand is.

Hoe werkt een pdf converter

Als je een pdf converter binnenhaalt dan volgt je de instructies zoals deze weer worden gegeven op het scherm. Als je popup’s hebt uitgeschakeld dan wordt er in eerste instantie vaak een vraag gesteld of je deze popup wel wilt toestaan op de website. Dit kun je dan eenmalig doen en dan klik je op de regel bovenaan in het scherm. Vervolgens wordt er gevraagd of je dit document wilt openen of opslaan. Zelf kies ik altijd voor opslaan en maak dan een mapje aan in program files, zodat je terug kunt vinden waar het programma is opgeslagen. Verder volg je de instructie op het scherm.

Print vanuit word naar de pdf converter

Vanuit word, excel of powerpoint ga je als je een document heb gemaakt naar bestand en dan afdrukken. Zoek in het mapje printers naar de pdf printer en druk op afdrukken. Nu worden je documenten niet naar de printer gestuurd maar naar de pdf printer. Als het goed is kun je nu een naam geven aan het document en de plaats kiezen waar je deze op wilt slaan op de computer en klaar is je pdf document.


Reacties (1)

Reageer
Normyo reageerde 8 jaar geleden
10 Dec 18:58
Tegenwoordig is het nog makkelijker als je Google drive gebruikt, dan heb je geen converter nodig als je minder dan 15 bladzijden hebt om te zetten. Simpelweg een pdf naar Google drive bewaren of uploaden, met de rechtermuisknop op het bestand klikken en kiezen voor open met Google documenten en vervolgens heb je een bewerkbaar tekstbestand inclusief afbeeldingen van de pagina's die geconverteerd zijn.