Tweaks voor Windows Vista

Dit zijn zes makkelijke tips voor Microsoft Windows. Deze werken op iedere versie en zijn tegenwoordig bijna standaardaanpassingen. Mocht het niet duidelijk zijn, vraag het gerust.

Tweak 1:

Dit is een tweak om de computer sneller op te starten: Stap 1: Ga naar: Start  Uitvoeren  Typ in: “msconfig”. Stap 2: Ga naar het tabblad “Opstarten”. Stap 3: Haal overal het vinkje weg bij de programma’s die je niet nodig hebt bij het opstarten van de pc. Stap 4: Klik op Ok en herstart de pc

Tweak 2:

Een tweak om het afsluiten van de pc te versnellen: Stap 1: Ga naar: Start  Uitvoeren  typ in: “regedit” Stap 2: Zoek naar: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurentControlSet\Control Stap 3: Dubbelklik op “Waittokillservicetimeout” en verander deze waarde naar 300 (Let op: hij moet op decimaal staan). Stap 4: Sluit de register-editor en start opnieuw op.

Tweak 3:

CCleaner is een heel goed en snel programma om uw pc mee op te schonen. Echt geniaal. Met CCleaner kunt u tijdelijke bestanden, gebruikerssporen, cookies en internetsporen (onder andere surfgeschiedenis, ingetypte adressen en automatisch aangevulde woorden) van Internet Explorer, Opera, Firefox en Mozilla/SeaMonkey opruimen.

U kunt het hier downloaden: Google --> ccleaner en dan de eerste link.

LET OP: DE VOLGENDE TWEAKS ZIJN VOOR WINDOWS VISTA.

Tweak 4:

Met deze tweak kunt u de afsluitknop in het Start menu terughalen Stap 1: Open het configuratiescherm en klik op "Hardware en geluiden". Stap 2: Klik vervolgens op "Energiebeheer". Stap 3: Klik op "De Schema- instellingen wijzigen" en klik vervolgens op "Geavanceerde energie-instellingen wijzigen". Stap 4: Open de optie "Aan/uit-knoppen en deksel" en vervolgens "Aan/uit-knop van menu Start". Stap 5: Klik op "Instelling" om de functie van de knop te veranderen, klik vervolgens op "Toepassen".

Tweak 5:

Als je met de muis op de Startknop gaat staan of bijvoorbeeld in het startmenu iets aanwijst, dan verschijnt er informatietekst. Deze tweak helpt je om deze te verwijderen. Stap 1: Ga naar het Startmenu, typ vervolgens regedit en klik op enter. Stap 2: Ga dan naar de volgende sleutel: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced Stap 3: In die map staat mogelijk de sleutel al met de naam "ShowInfoTip". Zo niet, maak dan een nieuwe DWORD waarde aan door met de rechtermuiknop te klikken in de map: Nieuw >> DWORD-waarde. Stap 4: Er verschijnt nu een nieuw waarde onderaan in de sleutel. Geef deze de naam: ShowInfoTip. De standaardwaarde hiervan zal 0 zijn en moet hier op blijven staan Stap 5: Sluit nu de register-editor en meld je af of herstart de PC. De meldingen zijn uitgeschakeld.

Tweak 6:

Zodra Windows Vista opstart krijg je direct het welkoms centrum, dit is iets wat mogelijk vrij snel begint te vervelen. Dit is te verwijderen door de volgende tweak. Stap 1: Klik op Start en typ Regedit in. Stap 2: Navigeer naar HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run. Stap 3: Rechtermuisklik op de WindowsWelcomeCenter sleutel en verwijder.

Tweak 7:

Dit is een tweak om de naam van de eigenaar van Windows Vista wijzigen. Stap 1: Open Start, typ regedit. Stap 2: Ga naar HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Microsoft/Windows NT/CurrentVersion Stap 3: Dubbelklik op RegisteredOwner en voer de naam van de nieuwe eigenaar in. Stap 4: Dubbelklik op RegisteredOrganization en voer de naam van de nieuwe organisatie in.