Wat is Windows Vista Ultimate

Wat is Windows Vista Ultimate?

Windows Vista is een besturingssysteem. Windows Vista heeft meerdere soorten. Windows Vista Ultimate is daar een van. Hieronder wordt wat informatie gegeven over Windows Vista. En ook wat de voordelen zijn van Windows Vista Ultimate. 

Wat is Windows Vista?

Windows Vista is een besturingssysteem. Een besturingssysteem is het systeem waar je computer op draait. Zonder een besturingssysteem zou je bijvoorbeeld nu niet op internet kunnen zitten. Een besturingssysteem is dus de basis van de computer. Windows Vista is uitgegeven door Microsoft, de bekendste uitgever van besturingssystemen. Deze Windows versie heeft nieuwe mogelijkheden. Daar is bijvoorbeeld zoeken in het startmenu één van.

Nieuwe functies Windows Vista Ultimate

De Ultimate editie bevat extra dingen, zoals:

  • Er is een verbeterde beveiliging in Windows Vista Ultimate. Eigenlijk best raar, want dat zou ook in de gewone versie moeten zitten.
  • "Microsoft Tinker" is toegevoegd, het is een spel waarbij je dozen moet verplaatsen. Hier is ook een geluidsschema voor gemaakt.
  • "Microsoft Dreamscene" zit op de Ultimate editie. Hiermee kan je een video als achtergrond instellen op je computer. Er zitten ook 4 HQ video's bij.
  • "Bitlocker" zit op de Ultimate editie, dit is bedoeld om harde schijven te vergrendelen.
  • Er is een pokerspel op geïnstalleerd. Het pokerspel is de minst gebruikte toevoeging van de Ultimate editie. Maar voor de pokerfans: probeer het uit!
  • De Ultimate editie is in nog meer talen beschikbaar dan de gewone versie. Dus je kunt nog meer talen kiezen!
  • Het heeft de optie om een hele backup van je systeem te maken. Dus als er iets misgaat is dit heel handig. Bijvoorbeeld als je een virus krijgt. Dan kan je de backup weer terugzetten.

Prijzen

De prijzen van de Ultimate editie zijn erg verschillend. Het kan bijvoorbeeld 150 euro kosten. Maar bij andere webwinkels kan de prijs anders zijn. Dan kan de prijs bijvoorbeeld 170 euro zijn. Het ligt er maar net aan waar je het koopt. Het is bijvoorbeeld duurder bij Bol.com dan bij Dixons. Dit komt het meeste doordat Bol.com bekender is, en het levert goede kwaliteit. Windows Vista Ultimate is niet overal meer te koop. Dit komt omdat Windows 7 veel bekender, beter, sneller en nieuwer is. Ook is Windows 8 uitgekomen, dus zal Windows Vista bijna nergens meer te koop zijn.

Uiteindelijke conclusie

Even een korte uitleg van wat er dus allemaal is veranderd. Er zit een betere beveiliging bij. Er zijn meer talen toegevoegd. Je kan een volledige backup maken. Er zit Microsoft Tinker, DreamScene en Bitlocker bij. Het heeft en poker spel en de prijs is rond de 150 euro. Maar je moet wel oppassen, want het is dus niet overal meer te koop. 

Is het de moeite waard?

Erg vernieuwend is de Ultimate versie niet. Er zitten wel handige dingen bij die je kunnen helpen. Dus als je een andere taal wilt die niet beschikbaar is. Of een backup wilt maken, of je harde schijf wilt vergrendelen, kun je deze kopen. De Ultimate editie is 25 tot 75 euro duurder dan de Home Basic versie. Dit ligt er ook aan waar je het koopt. Als jij de nut van deze dingen ziet, kun je het kopen.