Gratis firewall ZoneAlarm

Hoe eenvoudig veilig internetten?

Enkele basisvoorwaarden, om veilig te kunnen internetten zijn dat u beschikt over een goed anti virus programma en een goede firewall. Doet u dat niet dan is de kans groot dat uw pc binnen de kortste keren is besmet met een virus, worm of Trojaans paard. Uw persoonlijke gegevens liggen dan voor het grijpen, iets wat u zeker niet wilt hebben. Criminelen kunnen zo hun slag slaan, en u als slachtoffer achter laten. Bescherm uw computer dus altijd goed. Dit artikel gaat over het belang van een goede firewall.

Goede firewall is belangrijk

De benaming firewall doet in eerste instantie denken aan een vuurzee of letterlijk vuur muur, die nodig zijn, om bepaalde indringers buiten de poort te houden. Indringers die zo hardnekkig zijn, dat alleen zeer drastische maatregelen nog helpen. En misschien zal het u verbazen: een goede softwarematige firewall op uw pc doet in feite het zelfde. Het houdt ongewenste indringers, die ongevraagd de poorten van uw pc willen binnenkomen, buiten de deur.

De poorten van uw pc

Alle interactie tussen uw computer en bijvoorbeeld het internet gaat via bepaalde onzichtbare poorten. Deze informatie gaat uw computer in en uw computer uit. Wat u wilt voorkomen is dat ook allerlei privé gevoelige informatie uw computer verlaat. Daarom is het zaak om daar goede poortwachters neer te zetten, die alleen door laten gaan wat u door wilt laten gaan. Voor u onbelangrijke informatie om contact te kunnen maken met het internet is natuurlijk akkoord, maar voor de rest wilt u dat informatie uit u wc niet op het internet en in handen van anderen komt.

Windows XP, Windows Vista Windows 7

Windows XP, Vista en Windows 7 hebben al een firewall ingebouwd als u er eentje in de winkel koopt. Maar het lijkt onverstandig, om hier volledig op te vertrouwen. Zo controleert Windows XP alleen het inkomende verkeer, en laat Windows Vista wel erg veel informatie door. Bovendien willen de meer ervaren internetters ook wel zelf kunnen zien en bepalen wat de pc in komt en wat er weer uitgaat. U wilt toch ook niet dat alle informatie zonder uw toestemming op straat ligt.

Gratis firewall Zone Alarm

Een goede gratis firewall, die ook geschikt is voor de besturingssystemen Windows XP en Vista en Windows 7 is het programma ZoneAlarm. Met ZoneAlarm kunt u naar keuze elk programma tegenhouden. Zone Alarm vraagt dan ook voortdurend of een bepaalde actie wel uitgevoerd mag worden omdat zo wordt gecommuniceerd met het internet. Sommigen worden er gek van, anderen kunnen niet zonder en willen alles precies kunnen bepalen. Met Zone Alarm kan dat ook.

Zone Alarm Check Point

Na de installatie van de software kunt u via een dubbelklik op het icoon onderin op uw computerscherm naar het configuratiescherm van ZoneAlarm gaan. Dit heet het Check Point. Daar kunt u de firewall precies zo instellen als u het hebben wilt. Als u wilt kunt u ook de probeer versie van ZoneAlarm gebruiken, maar anders dan de gratis firewall is de probeer versie maar gedurende 15 dagen te gebruiken.

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden