Hoe jailbreak je iOS 6 en 6 1

Wat is jailbreaken en waarom zou ik dat willen?

Een jailbreak maakt het mogelijk om op alle iOS apparaten, zoals een iPhone of iPod, apps te installeren buiten de appstore om. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om alle apps gratis te verkrijgen, of om bijvoorbeeld allerlei tweaks toe te passen op het systeem. Ook kan je bijvoorbeeld andere thema's installeren. Hoewel het nu moeilijker is om apps te piraten is het nog steeds mogelijk, en dit is dan ook de voornaamste reden voor mensen om hun iDevice te jailbreaken.

Als dit moeilijk klinkt; Vrees niet! Ik zal alles zo duidelijk mogelijk stap voor stap uitleggen, zodat iedereen het kan volgen.

Hoe jailbraik ik mijn iDevice?

Voor welke apparaten is deze handleiding geschikt? Voor alle iDevices die er tot nu toe zijn. Daaronder vallen dus bijvoorbeeld de iPhone, iPod, iPad en zelfs de iPad mini. De iOS-versie heeft ook geen invloed, de tutorial is van toepassing op alle nieuwe versies. Daaronder valt dus alles van iOS 6.0 tot aan 6.1. Ook wil ik even vermelden dat de jailbreak mogelijk is op zowel Windows, Mac en Linux.

Stap voor stap uitleg: Om te beginnen; maak een backup van alles wat je niet kwijt wil! Dit kan bijvoorbeeld met behulp van iTunes. Vervolgens: hang je iDevice aan je computer door de bijgeleverde kabel (waarmee je hem normaal gesproken ook kan opladen). Daarna moet je hier de jailbreak voor jouw besturingssysteem downloaden. Het bestand dat je hebt gedownload bevat, als het goed is, het bestand evasi0n. Open dit bestand.

Vervolgens word je een applicatie voorgeschoteld met de knop 'jailbreak'. Klik hier op, en laat evasi0n haar magische werk doen. In dit proces start je iDevice meerdere keren opnieuw op. Op een gegeven moment vraagt het programma om op je telefoon de app 'jailbreak' te openen. Als het goed is heb je nu een gejailbreak systeem! 

Dit kan je ook nog controleren door te kijken of je de app 'Cydia' op je startscherm hebt staan. Als dit zo is, is het jailbreaken zeker weten geslaagd. Op het moment van schrijven is Cydia nog even uit de lucht vanwege de drukte in de app. Vanuit Cydia kan je de hiervoor besproken tweaks en thema's downloaden.

Hoe werkt het? Wat je in feite doet is fouten in het systeem misbruiken, om een hoger niveau aan rechten te verkrijgen. Dit maakt het dat je nu meer dingen kan doen dan dat je eerst kon. In deze jailbreak zijn op zijn minst 4 van deze fouten in het systeem gebruikt. Dit is ook de reden dat deze jailbreak alleen werkt in iOS 6.0 en 6.1, de gebruikte fouten zitten alleen hier in. 

Kan ik dit programma vertrouwen?
Kort antwoord: ja. Lang antwoord: de ontwikkelaars van deze jailbreak zijn bekend en hebben een goede reputatie. Onder andere MuscleNerd en Pod2g hebben meegewerkt. Dit zijn twee developers die erg bekend zijn in de jailbreaking-scene, en in het verleden al meerdere jailbreaks hebben uitgebracht. Verder staat in de privacy policy ook dat er niets meer dan het IP adres, datum en tijd van bezoeken wordt opgeslagen.

Conclusie

Dit artikel was bedoeld voor mensen die iOS (6.0 en 6.1) willen jailbreaken. Moge het nou een iPad, iPod, iPhone of iPad mini zijn, het werkt op alle apparaten. Het is verder nog onduidelijk of het ook voor Apple TV werkt. Zoals je al had gemerkt is het jailbreaken redelijk eenvoudig, het is in feite niet meer dan even een programma gebruiken. Veel plezier met je gejailbreakte apparaat!

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden