Wat is OpenID

Inleiding

Iedereen kent het probleem wel dat hij of zij voor je email, hyves, twitter etc verschillende wachtwoorden moet onthouden. Soms moeten deze ook weer in de zoveel tijd geupdate worden en daardoor raak je wel eens je wachtwoord kwijt.

Om het probleem van het onthouden van wachtwoorden te ondervangen heeft een samenwerking op internet een systeem ontwikkeld om in te kunnen loggen met 1 gebruikersnaam/wachtwoord combinatie: het OpenID.

Wachtwoorden: Opslaan of niet?

Het probleem van het onhouden van wachtwoorden is voor iedereen wel herkenbaar en velen slaan het op op de computer, echter in een word/excel bestand ben je nog steeds kwetsbaar. Mocht een virus je computer treffen dan zal deze als eerste je pc scannen naar dit soort bestanden en de gegevens daarvan doorsturen naar kwaadwillende. Doe dit dus niet en schrijf ze voornamelijk op op papier of maak gebruik van het nieuwste systeem: OpenID!

De oplossing: OpenID?

De OpenID Foundation heeft een inlog systemen ontwikkeld en hiervoor kan een goedwerkende website zich op aanmelden. Door het combineren van je website met OpenID en het openstellen van je website voor deze technologie, geeft iedere gebruiker het voordeel dat er al een account op je site is en niet een nieuwe gebruikersnaam en wachtwoord hoeft te worden verzonnen.

De voordelen

De voordelen van OpenID is dat je maar een gebruikersnaam en wachtwoord combinatie nodig hebt om in te loggen. Het voordeel voor de websitebeheerder is iedereen die een OpenID heeft, ook een potentiële gebruiker is die niet weer een account hoeft aan te maken. Ook maakt het niet uit of iemand gebruik maakt van een keyboard voor dataentry of gebruik maakt van een http://touchscreen.skynetblog.be@@touchscreen.

Nadelen OpenId

Nadelen van dit systeem zijn er wel degelijk. Er zijn systemen in omloop die proberen je OpenID te hacken en door in te loggen op dit soort sites krijgen ze meteen toegang tot meerdere sites die gebruik maken van het OpenID! Zoals Johan Cruijff ooit zei: Ieder voordeel heb zijn nadeel!

Voer voor juristen

Het systeem lijkt waterdicht. Toch is er een http://www.juristvoormkb.nl/jurist-utrecht@@jurist Utrecht die gespecialiseerd is in http://www.verenigdejuristen.nl/ondernemingsrecht-utrecht@@ondernemingsrecht Utrecht. Deze jurist helpt jou met juridische adviezen, indien jij schade oploopt door het gebruik van OpenId.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden