Wat is het programma JDownloader

Inleiding

Veel mensen downloaden bestanden, muziek en films. De meeste mensen doen dit gewoon via de browser, via Internet Explorer, Google Chrome of Firefox. Echter moet je, als je bestanden download via deze manier, alle links naar de downloads één voor één aanklikken om ze te kunnen downloaden. Voor een paar bestanden is dit natuurlijk niet zo'n groot probleem, maar als je honderden links hebt zal dit uiteindelijk erg vervelend worden. Daar moest een oplossing voor gevonden worden dachten de makers van JDownloader. In dit artikel zal ik bespreken wat je kunt doen met JDownloader en wat er zo goed en handig is aan het programma.

Wat is JDownloader?

Algemeen

JDownloader is een download manager, een download manager is een programma dat het download werk voor je doet, je hoeft de links niet meer één voor één aan te klikken, maar je kunt simpelweg de links in JDownloaderzetten en het programma doet de rest helemaal zelf. Het programma ondersteuntde meeste tot bijna alle downloadwebsites, ook wel bekend als one-click hosting websites. Voorbeelden hiervan zijn: RapidShare, MediaFire en PutLocker. Het programma is geschreven in Java, hierdoor is de Java SDK nodig om het programma te kunnen draaien. Daarnaast is de softwareopen source software,wat betekentdat iedereen add-ons voor dit programma kan maken die het downloaden zelfs nog eenvoudiger kunnen maken.

Bekendheid

JDownloader is het best bekend in Spanje en andere landen die Spaans spreken. De website van het programma staat zelfs in de top 1000 van de meest bezochte websites van Spanje! In 2009 kreeg het programma meer dan een half miljoen downloads en kwam hiermee in de top 50 met de meest gedownloadde programma's te staan. Chip.de bekroonde het programma hierna met de prijs van de beste nieuwkomer van het jaar.

Mogelijkheden

  • Ondersteunt meer dan 110 one-click hosters.
  • Kan meerdere bestanden tegelijk downloaden.
  • 24 uur ondersteuning.
  • Kan één bestand met meerdere verbindingen downloaden, hierdoor wordt het bestand gedownload als meerdere bestanden. Het te downloaden bestand wordt, bijvoorbeeld, opgesplitst in drie delen en elk deel wordt apart gedownload, de delen worden na het download aan elkaar gezet. Door deze manier van downloaden wordt de snelheid van het downloaden vaak aanzienlijk sneller. Dit kan tot 5 keer zo snel gaan.
  • Kan .rar bestanden automatisch uitpakken.
  • Kan sommige CAPTCHA's zelf oplossen, maar de meeste CAPTCHA's zullen toch door de gebruiker zelf ingevoerd moeten worden. Een CAPTCHA is een beveiliging die op veel downloadsites voorkomt. Dit is er om ervoor te zorgen dat het een mens is die het bestand van de website wil downloaden en niet een robot. Als je een bestand download van een website kost dit bandbreedte en dit kost de website weer geld. Er zijn mensen die er op uit zijn zoveel mogelijk te downloaden van een website met als doel dat deze veel geld verliest.
  • Kan downloaden van videosites als YouTube en Vimeo.
  • Kan automatisch de router resetten en zo een nieuw ip-adres aanvragen. Deze mogelijkheid is er aangezien sommige downloadsites aan het aantal downloads voor één ip-adres een grens stellen.
  • Veel talen zijn ondersteund.
  • Ondersteund add-ons.

Conclusie

Dit is een zeer veelzijdig programma met erg veel mogelijkheden. Het programma ontvangt nog regelematig updates en bijna alle filehosting sites worden ondersteund. Een must voor elke downloader!

Links

Officiële website: www.jdownloader.org