Wat is de google chrome internet browser

Inleiding

Google is met een eigen internetbrowser gekomen: Chrome. Chrome moet makkelijker webapplicaties kunnen draaien en zou surfen sneller maken. Google wil Chrome natuurlijk ook laten aansluiten op zijn eigen diensten, zoals Gmail, Docs en Calendar.


Waarin onderscheid de Google Chrome browser zich

Google Chrome lijkt grotendeels op zijn concurrenten zoals Internet Explorer, Opera en Firefox. Volgens op internet gehouden stemming onderscheid Google Chrome zicht vooral mbt:


  • Het formaat (het is slechts 7 MB)
  • De super eenvoudige gebruikers interface
  • Het lage geheugen gebruik
  • Het werkt beter met tabs (meerdere websites in 1 browser scherm)
  • Minder crashes


De populariteit van de browser na de eerste week van introductie

Google heeft tien uur na de lancering van de Chrome-browser al een marktaandeel van één procent behaald, aldus cijfers afkomstig van Net Applications. Hiermee staat Chrome al direct op gelijke voet met Opera.
Onder de bezoekers van de website Tweakers.net blijkt de Chrome-browser populairder dan gemiddeld. Het percentage bezoekers dat Chrome gebruikte bedroeg donderdag 5,59 procent, waarmee de browser Safari en Opera voorbijstreeft. Deze twee browsers werden door respectievelijk 3,51 en 2,69 procent van de bezoekers gebruikt. De eerste en tweede plaats zijn uiteraard stevig in handen van Internet Explorer en Firefox, met een aandeel van respectievelijk 51,30 en 36,23 procent.Concurrentie voor Internet Explorer of Firefox?

De vraag is of Chrome een substantieel marktaandeel kan weghalen bij de gevestigde browsers. Chrome heeft als nadelen dat het niet net als Internet Explorer voorgeïnstalleerd staat op 90 procent van de pc's. En Chrome heeft nog niet de grote hoeveelheid extern ontwikkelde add-ons die Firefox al wel heeft. Analisten verwachten dat Internet Explorer en Opera het meeste last zullen hebben van de nieuwe browser. Firefox is een geduchte concurrent voor Internet Explorer op desktop-pc's en Apple's WebKit doet het erg goed op mobiele apparaten. Kan Internet Explorer de aanval van drie kanten overleven? Misschien stapt Opera over op WebKit zodat het nog een kleine kans maakt om een succesvolle browser op mobiele telefoons te worden.Hoe ziet de Google Chrome internet browser er uit?Ook Google Chrome is niet veilig voor virussen en hacks

De Israelische beveiligingsonderzoeker Aviv Raff heeft een proof-of-concept gepubliceerd waaruit duidelijk blijkt dat de eerste betaversie van Google's Chrome kwetsbaar is voor een aanval gericht op de oude versie van WebKit in combinatie met een bug in Java. Zorg ervoor dat je altijd de nieuwste versie van Google Chrome gebruikt en regelmatig Google Chrome update als er een nieuwe versie is. Blijf ook altijd een goede virusscanner en firewall gebruiken!


Waar kan ik Google Chrome downloade?

Je kan de Google Chrome internet browser hier downloaden.Waar vind ik Google Chrome plugins of extensies?

Omdat Google Chrome net uitgebracht is zijn er nog niet geen plugins beschikbaar maar deze zullen er snel aankomen. Lees hiervoor verder in het artikel "Waar vind ik google chrome plugins of extensies"