Waar download ik google chrome plugins of extensies

Inleiding

Google Chrome is de nieuwe browser van Google. Voor Google Chrome is net als bij Firefox een developpers kit aanwezig, zodat mensen zelf hun plugins voor Google Chrome kunnen maken. Op dit moment zijn er echter nog geen plugins die je kan downloaden. De komende maanden zullen we bekendste plugins voor Firefox en Safari vast omgebouwd gaan worden en zullen we de plugins in dit artikel plaatsen met downloadlinks. Hieronder volgt wel een overzicht van enkele alternatieven voor Google Chrome plugins. Tevens hebben we een lijst met websites opgenomen waar je straks Google Chrome plugins en extensies kan downloaden.


Overzicht Google Chrome plugins

Zoals gezegd zijn er nog geen plugins voor Google Chrome om te downloaden, maar de website: www.chromeplugins.org is een goede site om in de gaten te houden!Alternatieven voor plugins in Google Chrome

Google Chrome en StumbleUpon plugin

Via StumbleUpon kun je door op een knop te drukken een mooie favoriete website in je browser krijgen. Zeer vermakelijk, verrassend en soms bijzonder leuke ontdekkingen. Er komen immers websites tevoorschijn die ‘aanbevolen’ zijn door andere StumbleUpon gebruikers. Via: www.handigewebsite.nl/google-chrome-en-stumbleupon-plugin


Google Chrome en Delicious plugin

Delicious is de bookmark manager waar je online je ‘favorieten’ kan opslaan zodat je overal (dus ook op een andere pc) je favoriete websites kan terugvinden. De Delicious plugin is nu nog alleen beschikbaar als plugin voor Firefox of Safari. Je kunt echter de delicious bookmarklet voor Safari of Firefox gebruiken als plugin in Google Chrome. Sleep daarvoor de Bladwijzerbalk uit de delicious bookmarklet link in Google Chrome en je hebt een ‘knop’ (bookmark) voor je eigen delicious websites en een ‘knop’ om websites aan je delicious account toe te voegen.


Google Chrome backup tool (nieuw!)

(8-9-2008 toegevoegd)

Net als bij Firefox kan je bij Google Chrome meerdere profielen gebruiken. Google Chrome backup is een kleine tool om van je Google Chrome profiel een backup te kunnen maken en te kunnen importeren / terugzetten. Je profiel bevat persoonlijke gegevens als surf geschiedenis en je opgeslagen favorieten (en meer). Het backuppen en terugzetten werkt vrij eenvouding. De Google Chrome backup tool is hier te downloaden. 


Links