Google chrome tips en trucs overzicht

Inleiding

Ik denk dat nog niet alle mensen de nieuwe Google Chrome internet browser gebruiken als primaire browser, maar gezien het aantal downloads zullen vele mensen er al wel een blik op hebben geworpen. Google Chrome zit nog in de beta-fase, dus Google zal nog heel wat aanpassingen moeten doen en functies veranderen/toevoegen om van Google Chrome de beste browser te maken. Voor iedereen die net begonnen is, vind je verder in het artikel enkele tips en interessante aanpassingen voor de Google Chrome browser.Diverse tips voor Google Chrome

 • Na het downloaden van een bestand kan je het kopieren naar je desktop of naar een andere folder door het bestand direct te slepen vanuit Google Chrome
 • Startpaginaknop activeren

Binnen de browser staat standaard de 'Startpagina' knop uitgeschakeld. Om deze te activeren klik rechtsboven in op de optiesknop en klik op Opties. Klik dan het vinkje aan voor de regel onder het tabblad Basisinstellingen "Knop Startpagina op de werkbalk weergeven". De startpagina knop is dan weer geactiveerd.

 • Creeer desktop and Start menu koppelingen naar webpaginas/applicaties als Gmail. Ga hiervoor in Google Chrome naar Gmail.com en selecteer dan de 'Create application shortcuts' van het Page Control menu (rechter boven hoek van de browser). Kies vervolgens waar je de snelkoppeling wilt plaatsen. Dit werkt niet alleen voor Gmail maar ook voor andere Google applicaties als Calendar en Documents, maar ook voor bijvoorbeeld Windows Live Hotmail.


Slimme en snelle zoektips voor Google Chrome

 • Je kan in Google Chrome direct zoeken vanuit de adresbalk. Type hiervoor in de adresbalk een ? gevolgd door de zoekterm. Standaard wordt in Google Chrome de zoekmachine van Google gebruikt. Je kan deze wel aanpassen of zelf een zoekmachine toevoegen.


Tips voor het werken met tabs in Google Chrome

 • Je kan van een tab heel makkelijk een nieuw venster maken. Sleep hiervoor de tab buiten het actieve scherm. Je kan het losse scherm ook weer terugbrengen als tab door het weer terug te slepen.


Tips voor shortcut keys in Google Chrome

 • Alt + Home laad de standaard Google Chrome webpagina met kleine iconen voor de websites die je het meest bezocht hebt.
 • Vanuit de adresbalk kan je Control + K of Control + E toetsen om vanaf de adresbalk te zoeken. Na de toetscombinatie zie je een ? verschijnen en kan je je zoekopdracht intypen.
 • Voor het sluiten van een tab is ook een herstel aanwezig (undo). Klik hiervoor Ctrl+Shift+T.
 • Laat zien welke eerdere sites je voor die tab hebt bezicht door met de rechtermuis op de 'back' toest te druken.


Tips voor veilig en anoniem surfen met Google Chrome

 • 2. Control + Shift + N opens an 'incognito' window - sites you view in this window won't appear in your history and cookies served by sites in this window will be deleted when the window is closed.


Tips voor het gebruik van Google Chrome plugins en extensies

Lees hiervoor het artikel "Waar download ik google chrome plugins of extensies"Links

Meer tips vind je op de volgende sites

 • googlesystem.blogspot.com/2008/09/google-chrome-tips.html
 • www.techradar.com/news/internet/web/30-google-chrome-tips-tricks-and-shortcuts-462663