Hoe kan ik een youtube of google video in powerpoint laten zien

Inleiding

Behalve het tonen van slides wordt het ook steeds makkelijker om video's te laten zien in een powerpoint presentatie. Powerpoint heeft al de mogelijkheid om video aan je slides toe te voegen, maar kan het flash (flv) bestandformaat niet goed aan. Gedownloade filmpjes van Youtube of Google video zijn vaak van dit formaat. Het toevoegen van 'gewone' video's en audiobestanden aan Powerpoint gaat echter ook lang niet altijd probleemloos. Als je een presentatie naar een andere plek kopieert dan worden de video vaak niet meer gevonden.

Stappen

  1. Download het Youtube, of Google Video filmpje. Zie ook dit leerwiki artikel Hoe kan ik een youtube of google video downloaden
  2. Sla het fimpje op als flash bestand (flv)
  3. Download het programma Swiff Point Player. Hiermee wordt een plugin aan Powerpoint toegevoegd waarmee je heel makkelijk het flash fimpje kan invoegen.

Tips

  • Voor als je een videobestand anders dan hierboven (dus niet flash) gebruikt in je Powerpoint: let er op dat je altijd het videobestand meekopieert wanneer je de Powerpoint kopieert, verspreidt, of op een andere lokatie zet.
  • Als je een lang filmpje hebt en je maakt geen gebruik van de flash player dan kan het handiger zijn om de video in windows media player te laten zien. Je kan dan makkelijker pauzeren of stukken uit de video overslaan of terugspoelen.

Links