Wat is car wrappen

Car wrappen

Weer iets nieuws onder de zon? Car wrappen wil zeggen dat je je auto opsmukt, of zoals dat tegenwoordig heet ‘pimpt’. Met andere woorden: een auto is dan geen auto meer maar een opvallend, rijdend visitekaartje. Geloof het of niet: dat heeft zo zijn voordelen!
 

Wrappen in de praktijk

In plaats van spuiten zoals vroeger breng je nu, of laat je dat doen door gespecialieseerde bedrijven, een folie aan. Deze plakfolie vervangt de traditionele (geverfde of gespoten) reclameboodschap en heeft het extra voordeel van een beschermende functie. Dat is nadien van belang voor de restwaarde van je auto! Want het koetswerk is beter beschermd tegen bijvoorbeeld winterse zoutinvloeden, steenslag en blutsjes. En inruilen van een auto gaat makkelijker want je haalt de folie er af en je houdt je originele, goed uitziende auto over voor verkoop of inruil.

Autoreclame

Je ziet het regelmatig in het straatbeeld: auto’s met reclameteksten erop. Informatie als bedrijfsnaam, telefoonnummer en webadres. Spontaan lees je deze gegevens en dat is nu net de bedoeling van ‘car wrappen’. Met een beetje plakfolie zijn de mogelijkheden (zo goed als) onbeperkt. En het is niet duur! Veel goedkoper dan spuiten met lak. De kwaliteit is subliem als de wrap door een professional is aangebracht.

Nadien haal je de folie er eenvoudig vanaf. Als dat geen pluspunten zijn voor verkoop of inruil! En de folie overleeft ook de wasstraat! En als je bedrijfsnaam wijzigt, of je adres enz… is een nieuwe folie snel aangebracht!

Ook voor kortlopende acties van het bedrijf zijn er mogelijkheden te over. Bedrijven zien hun bedrijfswagens dan echt als een rijdend visitekaartje! Bij voorkeur op een Smart, een Mini of een Fiat 500. Daarom zie je ook meer en meer reclameboodschappen op vrachtwagens en taxi’s in combinatie met de huisstijl en de website.

Dank zij de modernste technieken is alles mogelijk: van grote bossen bloemen tot levensechte afbeeldingen. De achterliggende software kan alles ontwerpen en op folie afdrukken. En die folie blijft jaren goed!

Prijs?

Wil je reclame op je bedrijfswagen dan hangt het prijskaartje uiteraard af van je wensen. Maar voor € 1000 kom je al een heel eind weg, ook met een bestelwagen. Achteraf nog zo”n € 200 om de reclame weer te verwijderen en je hebt weer een neutrale wagen voor inruil of verkoop, met een hogere restwaarde! Een eenvoudige sticker kan reeds vanaf een paar honderd euro.

!

Let wel op!

In bepaalde gevallen is het noodzakelijk om het kentekenbewijs aan te passen! Bijvoorbeeld: als je kiest voor een compleet andere kleur. Dan moet je (voor een personenauto) wel even het kentekenbewijs aanpassen. Geen probleem: een kwestie van opsturen. Maar: omdat bedrijfswagens bijna altijd iets speciaals meekrijgen, is het in hun geval niet verplicht. Kijk voor meer info hierover toch maar even op de site van de rdw.

Links

Wat is allemaal mogelijk met carwrapping?

RDW website