De geschiedenis van de BMW

Inleiding

Het automerk BMW is al vele jaren een zeer bekend merk, met klasse en uitstraling. Het Duitse merk kent haar roots in de zuid-Duitse deelstaat Beieren. Rond 1916 begon de zogenaamde BFW (Bayerische Flugzeug Werke) met de bouw van vliegtuigmotoren. In 1922 is de naam veranderd naar de Bayerische Motoren Werke, BMW dus. Na de Eerste Wereldoorlog was het verboden in Duitsland om nog langer gevechtsvliegtuig motoren te maken, zodoende is BMW overgestapt na andere soorten motoren, namelijk motoren voor motorfietsen en schepen. In deze beginjaren bouwde BMW haar goede naam op als leverancier van kwaliteitsmotoren. In 1929 kocht BMW de Dixi-fabriek op, waar al jaren auto’s werden geproduceerd. Na enkele jaren voorbereiding kwam BMW in 1932 met haar eerste model op de markt.

Historie

Het eerste model van BMW was nog gebaseerd op de Dixi-modellen. In de eerste jaren verkocht BMW niet bijster veel auto´s. De eerste series waren de 303, 309, 315 en 319. De laatste drie modellen hadden respectievelijk 900 cc, met een viercilindermotor, en 1500 cc en voor die tijd al een behoorlijke grote 1900 cc motor, met een zescilindermotor.

In 1936 kwam BMW voor het eerst met een sportief type, de BMW 326. Hiermee wilden ze de strijd aangaan met andere gerenommeerde merken. In de periode van 1936-1941 wist BMW ongeveer 15.000 auto’s van dit type te verkopen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is de verkoop van de auto’s sterk gedaald en werd de fabriek van BMW volledig afgebroken door de Russen. Desondanks wist BMW door de oorlogsindustrie het hoofd boven water te houden.

In de jaren ’50 en ’60 bleef het voor BMW moeilijk om overeind te blijven in de autowereld. De productie was vooral gericht op dure en grote auto’s en daardoor viel de verkoop tegen. Maar in de jaren ’70 begon BMW zich te richten op de duurdere middenklassers, wat een gouden greep bleek te zijn. De 3-serie werd de doorbraak van BMW in de internationale markt en gaf BMW de status van één van de meest toonaangevende automerken ter wereld.

Succesjaren

In de daaropvolgende jaren verliep het voorspoedig met de Duitse autofabriek. Midden jaren ´90 besloot BMW het Engelse Rover over te kopen, wat een groot fiasco werd. De verkoop van Rover auto´s bleef totaal achter bij de verwachtingen. Wat BMW hiermee wel binnen haalde was het recht op de productie van Mini, die jaren later zeer succesvol terug op de markt is gezet.

In ´98 heeft BMW ook Roll´s Royce opgekocht, in 2000 werd Rover weer verkocht en in 2002 bracht BMW de Mini weer terug op de markt, waarvan de Mini Cooper nu nog steeds zeer goed verkocht wordt. Intussen werden ook de bekende 5-serie en 7-serie geïntroduceerd en types als de Z3 en de X5.

Ook in het racewereldje weet BMW successen te boeken. De eerste jaren richtte BMW zich vooral op de toerwagenklasse, maar de laatste jaren heeft BMW ook een Formule 1 team. Het seizoen 2007 was voor BMW een zeer succesvol seizoen. BMW eindigde namelijk tweede in het constructeurskampioenschap met de rijders Nick Heidfeld en Robert Kubica.