De geschiedenis van de AUDI

Inleiding

Het Duitse merk Audi is ontstaan in 1899. August Horch, een oud werknemer van Mercedes Benz, begint in die tijd met enkele andere mensen een automerk, Horch, in het kleine stadje Zwickau. Ongeveer 10 jaar later verkoopt Horch zijn aandeel in het bedrijf en wil vervolgens opnieuw een automerk oprichten, nu in de zuid-Duitse stad Ingolstadt. In die tijd was het natuurlijk ook niet toegestaan om een bedrijf op te richten met dezelfde naam als een ander bedrijf in dezelfde branche, dus er moest een andere naam komen. Er zijn twee verhalen over de oorsprong van de naam Audi. De vertaling van Horch in het Latijn luidt Audi, anderen zeggen dat het staat voor Auto Union Deutschland Ingolstadt.

Audi in de loop der jaren

In 1932 zijn de vier merken Audi, Horch, DKW en Wanderer gefuseerd tot één merk, namelijk de Auto Union. Het logo van het tegenwoordige Audi is in die tijd ook bedacht, de vier ringen staan namelijk voor de vier bedrijven die gefuseerd zijn tot één bedrijf. De daaropvolgende jaren bleven de verschillende merken nog wel in stand, tot dat de Auto Union in de jaren ´60 werd overgenomen door de Volkswagen Groep.

Vanaf die tijd is het gaan lopen met Audi. De Audi 60 werd een succes, met overigens een motor nagenoeg hetzelfde als die van Mercedes Benz. In de loop der tijd zijn ook de types als de Audi 50, Audi 80 en Audi 100 in productie gegaan. Een leuk weetje is overigens dat de Audi 50 later als Volkswagen Polo op de markt is gezet en de Audi 80 als Volkswagen Passat.

In 1984 is de bedrijfsnaam definitief veranderd in Audi. In de jaren ´90 begon Audi met de productie van de vooral luxe types. De Audi A2, A3, A4, A6 en A8 zijn stuk voor stuk zeer goed verkopende types en zijn zeer gewild bij vele mensen.

In de racewereld doet Audi het sinds eind jaren ´90 zeer verdienstelijk. In 1998 werd Lamborghini overgenomen door Audi, wat misschien ook wel een bijdrage heeft gedaan aan de successen van Audi in wedstrijden in Daytona, Le Mans en Sebring. Van 2004 tot 2007 wist Audi elk jaar Le Mans te winnen met eerst een Audi R8 en later de 12 cilinder Audi R10