Tips voor minder rijlessen

Inleiding

Dat je veel geld kwijt bent voordat je eindelijk je rijbewijs binnen hebt, is niet zo gek met de hoge tarieven van tegenwoordig. Maar met onderstaande tips kun je veel sneller slagen met minder rijlessen!

Theorie-examen

Nadat je je theorie-examen hebt gehaald, dien je binnen 1 jaar je rijbewijs te halen. Zorg ervoor dat je je goed hebt voorbereid op je theorie-examen en enkele oefenexamens hebt gemaakt zodat je optimaal voorbereid aan de slag gaat en het direct in 1 keer haalt. Daarna dien je binnen een jaar je rijbewijs te halen, omdat je anders opnieuw theorie-examen moet doen. 

Rijschool

De keuze van de rijschool heeft invloed op het tempo waarin je zult slagen. Zorg ervoor dat het een erkende rijschool is, zodat je zorgeloos kunt lessen. Op internet kun je de prijzen met elkaar vergelijken, maar belangrijker is misschien nog wel om de slagingspercentages te vergelijken. Uiteraard heb je er niet veel aan om voor een rijschool te kiezen die een laag tarief heeft maar ook een laag slagingspercentage. Zorg ervoor dat die combinatie goed is zodat een goedkoop niet uiteindelijk een duurkoop zal worden. Zie de rijlessen van een erkende school als een investering waar jij en vele anderen uiteindelijk aan zullen hebben. Ndat je geslaagd bent, wil je uiteraard wel goed kunnen rijden en geen irritaties of gevaarlijke situaties in het verkeer veroorzaken.

Lessen voorbereiden

Bij sommige rijscholen wordt na afloop van iedere les gezegd wat er de volgende les zal worden behandeld. Indien dit niet vanzelf gebeurt, vraag er dan naar omdat het goed is dat je je kunt voorbereiden op de volgende les. Je kunt bijvoorbeeld op internet fora afgaan waarin mensen dit bespreken en tips en adviezen geven. Hier heb je veel aan omdat het directe voorbeelden uit de praktijk zijn. Daarna kun je er zelf rustig over nadenken hoe jij dat aan zal pakken tijdens je volgende rijles. En uiteraard zal je rij instructeur het ook nog eens duidelijk uitleggen. Op deze manier is de kans groot dat je het in 1 keer goed doet of dat je het na slechts enkele pogingen al onder de knie hebt zodat je meteen door kunt gaan met het volgende onderwerp.

Uit de praktijk leren

Een andere goede manier van leren is om van anderen te leren. Dit kan je doen als je bijvoorbeeld naar huis wordt gebracht door iemand anders die bij dezelfde rijschool lest en door te luisteren naar de adviezen van de rij instructeur. Ook kun je de volgende keer dat je met iemand meerijdt goed opletten hoe die met bepaalde situaties in het verkeer omgaat en wat de rijstijl is zodat je dit toe kunt passen bij jouw eigen rijlessen. Op tv zijn er ook allerlei programma's over die je eens rustig kunt bekijken en van kunt leren. Je kunt ook observeren hoe de bestuurder met sommige situaties omgaat en hoe jij ermee om zou gaan. Als er grote verschillen tussen zitten dan kun je uiteraard om opheldering vragen.

Veel succes met het behalen van je rijbewijs!

Bron

www.leren.nl - rijbewijs halen met minder rijlessen