Wat doe je tijdens een slipcursus

Inleiding

Als je aan iemand vraagt hoe zijn rijgedrag is en hoe kundig hij of zij is, wordt er altijd prima gezegd. Maar wat te denken van rijden op een nat en glad wegdek. De vraag is heb je dan nog controle over je auto, dus met andere woorden blijf jij de auto de baas? Weet u wat u wel of niet moet doen op een glad wegdek? Om hierachter te komen is het handig om een slipcursus te volgen. Er zijn verschillende bedrijven in Nederland die slipcursussen aanbieden.

Wat leer je nu tijdens een slipcursus

Tijdens de slipcursus leer je een aantal basisvaardigheden door middel van oefeningen op een terrein hoe je moet handelen tijdens een slip. Door deze oefeningen word je je meer bewust van je rijgedrag. Je leert als het ware wat het is om geen controle meer over je auto te hebben, maar toch niet in paniek te raken. Omdat je deze oefeningen hebt gedaan zul je deze ingeval van nood automatisch verrichten.

Een voorbeeld daarvan is om aan te leren voelen een slip zo vroeg mogelijk aan te voelen komen zodat je dus ook eerder de slip kunt corrigeren. In de praktijk betekent dit dat je bijvoorbeeld leert hoe je op een gladde weg voor een stilstaand object moet uitwijken, zonder dat je in een slip geraakt.

Tijdens een slipcursus leer je bijvoorbeeld ook hoe je moet handelen bij een noodstop. Dit gebeurt aan de hand van een korte theorieles en een aantal oefeningen op de weg.

Tips

Tijdens een slipcursus krijg je ook een aantal tips mee, zoals het altijd dragen van een gordel en geen losse voorwerpen in de auto vervoeren. Zo zijn er nog talloze tips.

Idee

  • Geef een slipcursus in de vorm van een cadeaubon!
  • Een slipcursus tijdens een bedrijfsuitje.