Hoe vind en koop ik een goede porsche

Auto's en sportwagens

Auto's en sportwagens zijn echte mannendingen. Snelheid, dikke banden en veel motorvermogen. Een mooi uiterlijk mag natuurlijk ook niet ontbreken. Er zijn veel merken op deze markt en de keus is erg groot. Persoonlijke voorkeuren en smaak zijn van persoon tot persoon verschillend. Dit artikel echter gaat enkel over Porsche. Een van de meest bekende en besproken merknaam.


Verschillende soorten en modellen

Porsche heeft een aantal modellen en uitvoeringen in de loop der tijd op de markt gebracht. Hieronder volgt een opsomming van de verschillende modellen:

1) Porsche 911 Carrera 2) Porsche Boxster 3) Porsche Roadster 4) Porsche Cayenne 5) Porsche Cayman

Porsche heeft vervolgens enkele uitvoeringen voor elk van de verschillende modellen. Ook hieronder staat weer per model een aantal uitvoeringen:

1) Porsche 911 Carrera: Carrera, Carrera S, Carrera Cabriolet, Carrera Cabriolet S, Carrera 4, Carrera 4S, Carrera 4 Cabriolet, Carrera Cabriolet 4S, Targa, Targa 4, Targa 4S, Turbo, Turbo Cabriolet, GT2, GT3 en de GT3 RS. 2) Porsche Boxter: Boxster en de Boxster S 3) Porsche Cayman: Cayman en de Cayman S. 4) Porsche Cayenne: Cayenne, Cayenne S, Cayenne GTS en de Cayenne Turbo.

Deze informatie is gebasseerd op het aanbod van alle erkende Porsche en aangesloten merkdealers. Wat handig is om te weten is dat een Porsche 911 Carrera de algemene naam is voor het model "Carrera". Echter, in de loop der jaren is het model veranderd tot wat het nu is. Zo heeft de laatste model van de Carrera de eigenlijke cijfercombinatie 998. Deze andere cijfercombinatie geeft niets anders aan dan de bouwperiode. Deze variert dus van model tot model.

Wat ook handig is om te weten is dat Porsche na 1995 gestopt is met de productie van modellen met luchtgekoelde modellen. Deze hebben de type aanduiding 993. Na dit bouwjaar is het model 996 tot 998 geproduceerd met vloeistof gekoelde motoren. De echte liefhebber zal dit vast wel weten en dus het liefst een porsche van vóór 1995 in zijn bezit hebben. Het gaat namelijk om het echte Porsche gevoel. De sensatie van snelheid en het overdonderende geluid wat boven de achteraf zachtjes ligt te brommen. Niets is mooier dan de 3.6 luchtgekoelde motoren en dan het liefst nog met Turbo. Iedereen die een dergelijke auto in zijn bezit heeft, naar opzoek is of enkel heeft gezien snapt waar het over gaat.


Tips voor het kopen van een Porsche

  • Tip 1: Je staat op het punt om een Porsche aan te schaffen. Bedenk goed waarom, wat je ermee wilt, wat je budget is en wat voor een soort rijder je bent. Porsches zijn geen gewone auto's en hebben veel vermogen. Vervolgens moet je een model kiezen. Voor de meeste mensen is de Carrera dé Porsche, voor de rijder die genoegen neemt met een kleiner model, de Cayman bijvoorbeeld. En dan een uitvoering kiezen. De meeste uitvoeringen zijn als vanzelfsprekend gekoppeld aan je budget. Voor een Turbo of Cabriolet betaal je nu eenmaal meer dan voor een "standaard" model. Waneer je de keus hebt gemaakt voor het model, de uitvoering en dit past binnen je budget ga je daadwerkelijk opzoek.
  • Tip 2: Raadpleeg allereerst het internet. Hier is veel informatie te vinden over het aanschaffen van een Porsche, zie ook de links en de advertenties die op deze pagina te vinden zijn. Marktplaats.nl en Speuders.nl zijn de meest bekende online markten. Maar zoek ook naar sites van dealers. Met name die van de wat kleinere maar wel erkende! Zij hebben meestal een ruim aanbod met verschillende modellen en uitvoeringen. Mocht je dit niet willen dan kun je naar een Porsche centrum of dealer gaan. Deze zitten verspreid door het gehele land, zie de link voor locaties.


Links

www.autosupermarkt.nl