5 redenen om geld te lenen voor een nieuwe auto

5 redenen om geld te lenen voor een nieuwe auto Je hebt er jaren naar uitgekeken. Je bent toe aan een nieuwe auto. Nu alleen de financiering nog regelen. Heb je genoeg geld om het uit eigen zak te betalen? Dan lijkt het voor de hand liggend om de auto cash af te rekenen. Toch is er ook een andere optie door te financieren met een lening. Dat kan heel interessant zijn. 5 redenen om geld te lenen voor een nieuwe auto:

1) Je wilt een duurdere auto

Je hebt eigen geld maar net onvoldoende voor de auto die je juist wilt hebben. Het zou betekenen dat je een beroep moet doen op al je spaargeld. Je weet dat dat ongunstig is om allerlei redenen. Door gebruik te maken van een lening voor je auto kan je toch je gedroomde auto financieren.

2) Kleine beetjes voel je niet

Wanneer je een grote hap uit je spaargeld neemt voor een investering voor een auto dan voel je dat direct. Wanneer je dit probleem verlegt naar een externe financierder heb je dit probleem niet. Je lost af in termijnen met maandelijkse aflossingen die een stuk minder voelbaar zijn, helemaal als deze wegvalt tegen maandelijke inkomsten uit loon of winst uit onderneming.

3) Houd een buffer voor onverwachte uitgaven

Door gebruik te maken van extern financiering houd je voldoende geld over voor onverwachte uitgaven. Van kapotte wasmachines, een kapotte fiets tot hulp aan een vriend, wanneer je een buffer houdt voorkom je stress en slapeloze nachten.

4) De inflatie is hoger dan de rente

Wanneer de inflatie hoog is wordt geld minder waard. Wanneer deze hoger ligt dan de rente voor de lening van auto, dan wordt je lening op termijn dus ook minder waard. De bank betaalt zo mee aan je auto. Zorg er wel voor dat je je spaargeld ook genoeg laat renderen.

5) Je beleggingen hebben een hoog rendement

Wanneer je een belegging hebt met een hoog rendement, kan je je geld beter daarvoor gebruiken. Je weet iets meer dan de markt; je hebt een uitgelezen kans voor een goede investering; je hebt een succesvolle eigen onderneming waar je nog meer in wilt investeren. In die gevallen kan je je eigen geld beter voor die doeleinden gebruiken en gebruik maken van externe financiering voor het kopen van een auto.