Leontien Ladies Ride, de gezelligste fietstocht van Nederland!

Inleiding

Leontien Ladies Ride: voor wie er al eens aan mee heeft gedaan is het een onvergetelijke ervaring. Een fietstocht die garant staat voor een sportieve, gezellige en ontspannende dag. Voor wie het niet kent is het lastig om die unieke sfeer uit te leggen. Het is iets wat je gewoon een keer moet hebben meegemaakt!

Maar omdat dit artikel anders wel erg kort wordt, ga ik hier toch een poging wagen om iedereen kennis te laten maken met deze unieke belevenis!

Wat is Leontien Ladies Ride?

Leontien Ladies Ride is bedacht door en vernoemd naar de beroemde Nederlandse wielrenster Leontien Zijlaard-van Moorsel. Het doel van Leontien is om te proberen zoveel mogelijk mensen op een leuke ontspannen manier aan het bewegen te krijgen.

Leontien Ladies Ride is een fietstocht voor vrouwen van alle leeftijden. Iedere vrouw die wilt, kan zich van te voren via de website inschrijven voor deze tourtocht. Er zijn inschrijfkosten (21 euro in 2011) aan verbonden, maar deze betalen zich op de dag zelf terug. Zo krijg je onder andere een uniek Leontien Ladies Ride t-shirt, een goody-bag en een goed verzorgde lunch. Een deel van het geld gaat naar de goede doelen die worden ondersteunt door de Leontien Foundation. Aan elke Leontien Ladies Ride doen ongeveer 4 tot 5000 vrouwen mee. En vrijwel al deze vrouwen dragen het gekregen t-shirt en fietsen in een lang lint de tocht. Dit alleen al zorgt voor een unieke sfeer wanneer je aan het fietsen bent.

Leontien Ladies Ride wordt jaarlijks in verschillende plaatsen gehouden. In 2011 zijn dit Amsterdam (29 mei), Rotterdam (26 juni) en Den Bosch (18 september). Je kunt kiezen uit twee verschillende afstanden: 35 km (kort) en 65 km (lang). De lange afstand start eerst, de korte afstand iets later. Je kan op de dag zelf bepalen welke afstand je gaat rijden. Elke tocht is een afwisselende tocht. Je fiets stukken door de stad maar ook door polderlandschappen en bosrijke gebieden. Er zit geen competitie element in deze fietstocht. Je mag zo hard of langzaam fietsen als je wilt. Tussendoor kun je even uitrusten als je daar behoefte aan hebt door gewoon even lekker op een bankje te gaan zitten. En natuurlijk is er ongeveer halverwege de tocht een lunch georganiseerd.

Mocht je je afvragen of jouw fiets wel voldoet om mee te doen aan de tocht? Geen zorgen je hoeft niet gelijk naar de plaatselijke fietswinkel om een nieuwe sportfiets aan te schaffen. Je mag op elke fiets mee doen. Je komt van alles tegen tijdens de tocht en ook dat maakt het zo leuk. Heb je geen fiets of woon je te ver weg om je eigen fiets mee te nemen? Dan kun je altijd een fiets huren. Dit kun je gelijk met het inschrijven aangeven.

Voor de start en na de finish (= dezelfde plek) kun je terecht bij de verschillende standhouders die aanwezig zijn. Daarnaast zijn er voldoende toiletten en stands aanwezig waar je iets te drinken of eten kunt kopen. Na de finish is er een slotfeest met optredens waar je heerlijk bij kunt komen van de tocht.

Tips

  • Als je niet gewend bent om lange stukken te fietsen is het aan te raden om van te voren een aantal keren een lang stuk te fietsen;
  • Drink tijdens de tocht voldoende water! Neem in ieder geval een flesje water mee;
  • Inschrijven kan via Leontienladiesride.nl. Via deze link vind je ook alle informatie omtrent de Leontien Ladies Ride.

Conclusie

Kortom wil je verzekerd zijn van een leuke en sportieve, maar toch ontspannen dag? Doe dan een keer mee met deze unieke fietstocht en ervaar zelf wat al die deelneemsters al eens ervaren hebben!