Tips voor de goedkoopste motorverzekering

De Goedkoopste Motorverzekering

Vrijwel alle motorrijders hebben een motorverzekering, soms moet je een beroep doen op deze motorverzekering.

Het kan echter ook voorkomen dat je 20 jaar geen schade rijdt. Het is verstandig om eens te kijken naar de prijs van je motorverzekering. Je kunt namelijk een aantal dingen doen om een goedkope motorverzekering af te sluiten.

Dit artikel bevat een aantal tips om de goedkoopste motorverzekering af te sluiten. Vaak loont het de moeite om via het internet verzekeraars te bekijken en met elkaar te vergelijken. Let er hierbij wel op dat de goedkoopste motorverzekering niet gegarandeerd de beste dekking geeft!

Motorverzekering en Anti Diefstal Systeem

Voor duurdere motors is een anti diefstal systeem soms verplicht. Deze anti diefstal systemen voor je motor zijn duur, maar de klasse van je alarmsysteem bepaalt wel mede de hoogte van je motorverzekering. De alarmsystemen lopen van klasse 1, met een startonderbreker, tot en met klasse 5, waarbij onder andere een voertuigvolgsysteem wordt ingebouwd.

Bij goedkope motoren is het uiteraard de vraag of  wel het de moeite is om een anti diefstal systeem te installeren.

Motorverzekering en Verzeker Wat Nodig Is

Het is verstandig om af en toe je motorverzekering te bestuderen. Hoeveel betaal je voor je motorverzekering en kan het goedkoper en wat is er precies verzekerd aan je motor. Is je motor bijvoorbeeld weinig meer waard, dan kun je je verzekering tegen schade of diefstal misschien beter deels of helemaal laten vervallen.

Wanneer je je motor niet meer gebruikt is het natuurlijk verstandig deze grotendeels uit de verzekering te halen.

Motorverzekering Lange Termijn

Wanneer je je motor verzekert is het vaak mogelijk om deze voor een langere periode te verzekeren. Bij veel motorverzekeringen is het mogelijk om de verzekering voor een langere tijd af te sluiten. Wanneer je de motor voor een langere periode verzekert is het vaak mogelijk om een goedkope motorverzekering af te sluiten.

Motor vaardigheden en een goedkope verzekering

Sommige motorverzekeraars vinden het waardevol wanneer je een extra training in motor beheersing volgt. Vooral voor beginnende bestuurders kan dit interessant zijn. Je kunt vaak tegen gereduceerd tarief een cursus in motor beheersing volgen. Wanneer je deze cursus met goed gevolg hebt afgelegd, krijg je bij bepaalde motorverzekeraars een goedkopere motorverzekering.

Motorverzekering en Aanbieders Vergelijken

Op internet zijn diverse websites te vinden waarop je motorverzekeringen kunt vergelijken. Via deze websites kun je bepalen welke motorverzekering voor jouw motor de beste prijs/kwaliteit verhouding heeft. Wanneer je man of vrouw ook een verzekering heeft, probeer beide motoren dan bij dezelfde motorverzekering te verzekeren, dit levert soms een goedkopere motorverzekering op.

Bij de aanschaf van een motor bestaat er soms twijfel over welk model het meest geschikt voor je is. In zo'n geval kan het interessant zijn om de motorverzekeringen voor de verschillende motoren eens te vergelijken. Een goedkope of juist een duurdere motorverzekering kan doorslaggevend zijn bij de aankoop van een motor.

Motorverzekering en Minder Rijden

Sommige organisaties baseren de prijs van een motorverzekering op het aantal gereden kilometers per jaar. Immers, hoe minder je rijdt hoe kleiner de kans op een ongeluk. Wanneer je weinig rijdt kan je motorverzekering dan dus ook goedkoper.

Motorverzekering en Eigen Risico

Sommige motorverzekeraars geven je de optie om een bepaald eigen risico vast te leggen. Dit houdt in dat een bepaald vastgesteld bedrag bij een schadepost voor rekening van de rijder komt. Aangezien de motorverzekeraar hierdoor een kleiner financieel risico loopt, wordt de prijs van je motorverzekering wat goedkoper.

Motorverzekering en Veilig Rijden

Ook wanneer je op een motor rijdt kun je schade vrije jaren opbouwen. Een hogere korting op je motorverzekering wordt hierdoor mogelijk. Dit wordt ook, net als bij de auto, de no-claim korting genoemd. Zolang je geen schade rapporteert aan je motor blijft je no-claim korting in stand.

Wanneer je een beperkte schade hebt aan je motor is het soms ook verstandig dit niet te rapporteren aan de verzekering, aangezien dit ten koste kan gaan van je no-claim. Ook wanneer je overstapt naar een nieuwe motorverzekeraar behoud je je schadevrije jaren. Dit staat aangegeven op een royementsverklaring die u van uw huidige verzekeraar kunt krijgen. Deze royementsverklaring is echter maar 1 jaar geldig.

Motorverzekering Afsluiting

Dit artikel bevat een aantal tips over hoe je een goedkope motorverzekering afsluit. Door de jaren heen kun je behoorlijk wat geld op je motorverzekering besparen wanneer je een aantal van deze tips opvolgt.

Kijk ook eens op:


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden