Tips voor de goedkoopste autoverzekering

Tips voor de goedkoopste autoverzekering

Haast iedereen heeft een autoverzekering, maar bijna niemand heeft het ooit nodig. Ondertussen kost het wel een behoorlijke duit om verzekerd te blijven. Je kunt echter een aantal dingen doen om de prijs van je autoverzekering naar beneden te krijgen. Hieronder staan een aantal tips voor de goedkoopste autoverzekering. Het loont vaak de moeite om via internet verschillende verzekeraars te bekijken en te vergelijken, let wel dat de goedkoopste autoverzekering niet meteen de beste dekking biedt.

Vergelijk aanbieders autoverzekering

Via internet zijn verschillende websites te vinden waarop je de goedkoopste autoverzekeringen kunt vergelijken. Op deze websites kun je makkelijke bepalen welke autoverzekering het goedkoopst is voor jouw auto. Wanneer je meerdere auto's hebt, probeer ze dan bij hetzelfde bedrijf te verzekeren, dit levert vaak een leuke korting op.

Wanneer je een auto wilt aanschaffen en je twijfelt tussen een aantal modellen is het verstandig om vooraf je autoverzekering op te vragen. Een goedkopere of duurdere autoverzekering voor een bepaald model kan de doorslag geven bij de aankoop van je auto.

Verzeker wat nodig is

Houd jaarlijks welke verzekering je precies hebt en wat je hiervoor betaald. Is je auto bijvoorbeeld weinig meer waard, dan kun je je verzekering tegen schade of diefstal misschien beter laten vervallen. Wanneer je een auto niet gebruikt, is het verstandig deze grotendeels uit de verzekering te halen.

Tip Afsluiten Autoverzekering Lange Termijn

Bij veel autoverzekeringen is het mogelijk om de verzekering voor een langere tijd af te sluiten. Hierdoor kan je verzekering weer wat goedkoper uit vallen.

Tip Autovaardigheden en Autoverzekering

Het volgen van een slipcursus kan je ook korting op je autoverzekering opleveren. Deze slipcursus is voornamelijk bedoeld voor beginnende bestuurders. Tegen een aantrekkelijk tarief kun je een slipcursus volgen. Heb je de cursus met goed gevolg afgelegd, dan krijg je bij enkele verzekeraars korting op je autoverzekering.

Veilig rijden en je Autoverzekering

Wanneer je veilig rijdt bouw je schade vrije jaren op. Hierdoor krijgt u een hogere korting op uw autoverzekering. Dit wordt ook wel de no-claim korting genoemd; je rapporteert dan geen schade aan je auto bij de verzekering. Wanneer je overstapt naar een andere verzekeraar behoud je je schadevrije jaren. Dit staat aangegeven op de royementsverklaring die u van de huidige verzekeraar krijgt. Deze verklaring is echter maar één jaar geldig.

Minder Rijden en je Autoverzekering

Bij sommige organisaties wordt de prijs van de autoverzekering berekend aan de hand van het aantal gereden kilometers. Hoe minder je rijdt hoe goedkoper het is.

Anti Diefstal Systeem en je Autoverzekering

Voor duurdere auto's is een anti diefstal systeem soms verplicht. De klasse van het alarmsysteem bepaald mede de hoogte van de autoverzekering. De alarmsystemen lopen van klasse 1, startonderbreker, tot klasse 5, onder andere een voertuigvolgsysteem. Goedkopere auto's met een anti diefstal systeem kunnen ook korting krijgen, het is hier alleen de vraag of het de moeite is om een anti diefstal systeem in deze auto's te installeren.

Eigen Risico Autoverzekering

Bij sommige autoverzekeraars kun je een bepaald eigen risico opgeven. Dit betekend dat een bepaald vastgesteld bedrag bij een schadepost eerst voor rekening van de rijder komt. In ruil hiervoor kan de hoogte van de autoverzekering wat omlaag gebracht worden.

Afsluiting Tips Autoverzekering

In dit artikel zijn een aantal tips gegeven over hoe je een goedkope autoverzekering kunt afsluiten. Door het toepassen van deze tips is het mogelijk om door de jaren heen behoorlijk op je autoverzekering te besparen.