HAARP als klimaatwapen

Algemeen

H.A.A.R.P staat voor High frequency Active Auroral Research Program en bevind zich in Gakona Alaska. Dr. Bernard J. Eastlund bedacht een methode en apparaat om een gebied in de aardse atmosfeer, ionosfeer en magnetosfeer te veranderen. Hij beschrijft verschillende niveaus van de atmosfeer om de aarde als een soort plastic laag, die uit verschillende moleculen met verschillende ladingen bestaat. Eastlund had een manier bedacht om sterke radiogolven in de lucht te stralen, waardoor de verschillende niveaus rond de aarde opgewarmd zouden worden en zich uit zouden breiden als gesmolten plastic. Hij beschreef ook de weerkaatsing van een tweede straal met behulp van de voorverwarmde ionosferische uitstulping, naar afgelegen plekken op aarde.

Eastlund werkte voor de Atlantic Richfield Company (ARCO), de bezitters van een enorme aardgasreserve onder de noordelijke helling van Alaska. Arco kocht de patenten van Eastlund met het idee dat hun gasreservers, waarvan het te duur was om die met pijpleidingen uit Alaska te halen, door deze nieuwe technologie op de noordelijke helling konden worden omgezet in elektrische energie om vervolgens door de verhitte ionosfeer te worden weerkaatst naar klanten op verre plaatsen op de aardbodem.

Doordat Eastlunds uitvinding de ionosfeer van de aarde konden verhogen, leverde zijn ontdekking ook een mogelijkheid om het weer te beheersen! Straalstromen konden worden veranderd, tornado’s konden worden neergehaald en er kon regen worden gemaakt, overal en altijd!

Eastlund beschrijft HAARP als een apparaat die wolken barium in de atmosfeer schiet om een elektronen neerslag te veroorzaken.

De atmosfeer

De HAARP straal bestaat uit twee delen. Het eerste deel staat bekend als A en B en is de krachtige warme megawatt straal die in de ionosfeer recht boven HAARP wordt geschoten. De radiogolven reizen door de atmosfeer en hebben geen effect tot ze de ionosfeer bereiken 200km boven de aarde. Daar komen de golven in aanraking met de ionen, die elektronen, protons of geïoniseerde atomen als zuurstof, ozon of nitrogon.

Normaal gaan deze deeltjes in een vacuüm in de ruimte alle kanten op en sommige delen botsen met elkaar en vormen atomen zoals zuurstof en nitrogon en worden een deel van de atmosfeer. Sommige delen gaan de ruimte in en anderen gaan naar beneden de dikkere atmosfeer in om zo nieuwe atomen te vormen. Tot het HAARP signaal komt.

Binnen 4 seconden van de A en B deel, worden de ionen geforceerd en naar de radiogolven gestuurd met de snelheid van het licht. Veel ionen zullen hierbij met atomen in de atmosfeer in botsing komen waardoor die atomen geïoniseerd worden. Deze botsing wordt "atmosferische verhitting" genoemd.

Maar door het 2e deel, deel C die de ionen alle richtingen kan opsturen, is HAARP bekend geworden.

Klimaatverandering

Er zijn geruchten dat HAARP de oorzaak is van de gat in de ozonlaag door het verhitten van de ionosfeer. Ze hadden HAARP op volle vermogen gezet om te testen wat er ging gebeuren. Wat er gebeurde is dat een groot deel van de ionosfeer de ruimte werd ingeblazen waardoor er een gat ontstond waarbij veel ultraviolette straling de aarde trof.

Bij de 2e keer dat HAARP op vol vermogen draaide, trokken de gaten naar het westen naar Siberië waarbij het ultraviolette straling veel schade heeft aangericht. Niet alleen zijn er mensen omgekomen, veel mensen en ook dieren zijn ziek geworden en zijn er veel dode kinderen geborgen en vormen van kanker en misvormingen opgetreden.

Ook wordt HAARP aangewezen als de oorzaker van de Niño die tot de dag van vandaag Bolivia teistert. In Venezuela werd HAARP beschuldigd van de overstromingen eind jaren '90. Ondanks alle ellende wilt HAARP blijven testen.

Dit heeft Eastlund nooit gewild en is zeer teleurgesteld dat zijn uitvinding alleen voor oorlogsdoeleinden word gebruikt.