Leuke idee van Foodiezz

Foodiezz kans op slagen

Deze leuke website kwam ik tegen. Leuk idee over maaltijden en nog handig ook. Met een druk op de knop verwarmt je maaltijd vanzelf. Ze kondigen het zelf aan als de "de food revolutie van 2011". Handig voor studenten, overwerkers en truckchauffeurs onder andere. Hoe werkt deze revolutionaire maaltijdhulp en wat kost het?

Introductie

De link naar de website vind je onderaan dit artikel. Eerst even voorstellen! Foodiezz heet dit keukenwondertje. Want makkelijker kan bijna niet: tien minuten geduld en je gerecht is warm en klaar om te eten. En je kunt kiezen uit gezonde, bekende gerechten inclusief bestek. En in de toekomst willen ze nog gaan uitbreiden met soepen, lunchgerechten en snacks. Blijf deze site dus volgen om op de hoogte te blijven van hun assortiment.

Hoe werkt het?

Het idee op zich is reeds jaren bekend en gepatenteerd. Maar nu wordt het procedé toegepast in de voedingswereld. Dat is wel nieuw. Het komt er eenvoudig op neer dat onderaan de verpakking een knop zit die je moet indrukken. Hierdoor start een chemische reactie tussen calcium en water. Niet gevaarlijk of giftig, geen nood. En volledig afgescheiden van het voedsel via een aluminiumplaat. Dan nog tien minuten geduld oefenen en je kunt warm eten. Geen magnetron of andere warmtebron nodig! Achteraf gooi je de verpakking gewoon weg zonder gewetenslast want alles is energieneutraal en duurzaam verpakt.

Gezond?

Dan moeten we blindelings varen op de informatie op de site. En die zegt letterlijk geciteerd: FOODIEZZ maaltijden zijn zonder kunstmatige kleur, geur en smaakstoffen en boordevol lekkere en gezonde bouwstoffen.

Wat kost dat?

Onder andere online. Een maaltijd kost dan (zonder korting) 6,99 euro. Een assortimentsdoos met 6 verschillende smaken kost normaal gezien 41,64 euro. Maar… er zijn aanbiedingen. De levertijd is 1 tot 3 dagen. Let wel: deze prijzen zijn exclusief verzending. Binnen Nederland komt er 5,50 euro bij en daarbuiten 11,50 euro. Dat is behoorlijk pittig als verzendkost. Dit probleem kun je echter omzeilen door voor een minimum bedrag van 60 euro te bestellen. Dat zijn dan 6 maaltijden maar die zijn dan ook minimaal 1 jaar te bewaren, zelfs zonder koeling.

Conclusie

Er komt van alles en nog wat op de markt onder de noemer ‘innovatie’. Dit is een nieuwkomer die het leven weer wat makkelijker maakt voor diegenen die of geen tijd of zin hebben om te koken, of langdurig onderweg zijn zoals truckers. En onbekend is onbemind. Daarom wilden we deze website even onder de aandacht brengen. Mag het? Ook al is een verse, zelfbereide maaltijd nog altijd nummer 1!

Link

Nieuwsgierig? foodiezz