Ovenschotel met witlof

Inleiding

Een makkelijk te bereiden ovenschotel met witlof. Witlof is een moeilijk te eten groente, maar u zult zien zelfs voor kinderen is deze ovenschotel lekker. Er zijn tegenwoordig namelijk ook soorten witlof die niet zo erg bitter smaken. Dit gerecht is bestemd voor vier personen. Geniet ervan.

Ingrediënten

De ingrediënten die je nodig hebt voor de ovenschotel met witlof zijn:

  • zakje gekruide krieltjes
  • 1 bosje lente-ui in schuine stukjes
  • bakje kerstomaatjes
  • 6 struikjes witlof
  • zout en peper
  • 75 gram chorizo in plakjes
  • 50 gram geraspte kaas

Bereidingswijze

Allereerst de oven voorverwarmen op 200 graden. De krieltjes in de ovenschaal leggen. Lente-ui en helft van kerstomaatjes erover verdelen.

Witlof in lengte in plakken van 1cm snijden en in ovenschaal leggen. Met zout en peper bestrooien.

Rest van kerstomaatjes halveren en samen met chorizoplakjes over de ovenschaal verdelen. Geraspte kaas erover strooien en de ovenschaal met aluminiumfolie afdekken en in het midden van de oven zetten. In ongeveer 30 minuten gaar bakken.

Laatste 10 minuten de folie verwijderen en de kaas laten gratineren.

Eet smakelijk!

Witlof

De groente Witlof is een groente die in het donker wordt geteeld. Witlof wordt op in het donker geteeld omdat de witlof dan wit blijft. Zou dit namelijk in het daglicht gebeuren dan wordt de groente groen. Witlof is een groente die over het algemeen een bittere smaak heeft en daardoor is witlof voor veel kinderen dan ook een moeilijk eetbare groente. Sinds een paar jaar zijn er een aantal andere soorten witlof op de markt die niet zo'n heel bittere smaak eten en dus ook voor kinderen smakelijker wordt. Witlof kan zowel gekookt (zoals de meeste mensen witlof eten) als rauw worden gegeten. Eet men de witlof rauw, bijvoorbeeld in een salade, dan zal de witlof niet zo erg bitter smaken.

Witlof is niet erg lang te bewaren en zal snel bruin worden. Witlof kan een paar dagen in de koelkast bewaard worden.

Links

Wilt u eens een andere ovenschotel met witlof proberen, klik dan op bijgaande link Witlofschotel met salie en casselerrib