Het recept voor verse pasta met roomsaus en zongedroogde tomaat

Inleiding

Pasta kan op vele manieren bereidt worden. Hieronder een recept voor een luxe verse met verse pasta. Natuurlijk kan er ook bij dit recept, zoals koken bedoeld is, gevarieerd worden met kruiden, smaken en ingrediënten.

Ingrediënten

Voor 4 personen:

 • 500 gram tortelloni (2 pakken)
 • 50 gram zongedroogde tomaatjes
 • 250 gram magere spekreepjes
 • 250 gram Champignons
 • 1 potje Boursin Cuisine
 • 125 ml kookroom / crème fraîche
 • 2 teentjes verse knoflook
 • 1 bakje cherrytomaatjes
 • Verse kruiden (Bijvoorbeeld oregano en basilicum)
 • Parmezaanse kaas
 • Zout & Peper

 

Bereidingswijze

Bak de spekjes flink uit. Houd een paar uitgebakken spekjes apart voor de garnering. Snij de champignons in stukjes en bak ze kort op (tip: bak de champignons in de pan die je gebruikt hebt voor de spekjes, maar gooi het overgrote deel van het vet weg, anders wordt het geheel erg vet).

 

Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Als je droge zongedroogde tomaatjes gebruikt, laat ze dan even weken in heet water. Wanneer je zongedroogde tomaatjes in olie gebruikt, laat ze even uitlekken op een stukje keukenpapier.

 

Pers de teentjes knoflook uit en voeg dit samen met de Boursin Cuisine en de kookroom in een grote koekenpan. Voeg wat zout en peper toe naar eigen smaak, voeg de fijngesneden kruiden en wat van de Parmezaanse kaas toe.

 

Kook de pasta ondertussen in een pan met ruim water in een paar minuten gaar. Let op: als de pasta te lang kookt, vallen de tortelloni’s uit elkaar.

 

Voeg de stukjes zongedroogde tomaat, de uitgebakken spekjes en de stukjes champignons toe aan de saus en laat dit even sudderen op laag vuur. Roer de saus regelmatig om, anders bakt deze aan. Voeg op het allerlaatste moment de cherrytomaatjes toe en laat het geheel kort opwarmen. De tomaatjes hoeven alleen maar warm te worden, als ze te lang meegekookt worden, worden ze zurig en vallen ze helemaal uit elkaar.

 

Het oog wil ook wat! Voor een leuke presentie leg je een schep van de pasta op een bord. Giet er vervolgens wat saus overheen. Garneer met een paar uitgebakken spekjes, wat Parmezaanse kaas en een paar takjes verse kruiden. Voor de smaak kun je er wat versgemalen peper over heen strooien

 

Variëren

Tortelloni is er met diverse vullingen. Ik gebruik graag Tortelloni met ham en kaas, maar Tortelloni met een vulling van bijvoorbeeld spinazie is ook heerlijk. Boursin Cuisine is er in diverse smaken. Mijn favoriet voor dit recept is de Boursin Cuisine Knoflook en Fijne Kruiden. In plaats van Boursin Cuisine kun je ook een Boursin roomkaasje gebruiken voor de saus. Daarnaast kan er ook een heerlijke vegetarische maaltijd van gemaakt worden. Neem Tortelloni zonder vlees en vervang de spekjes door wat extra groenten (bijvoorbeeld verse spinazie).

 

Low Budget

Deze pasta is een relatief dure maaltijd. Low budget is echter ook mogelijk. Kies bijvoorbeeld tussen cherrytomaatjes óf zongedroogde tomaten in plaats van beide (gebruik géén gewone tomaten, die zijn te zuur). Ook kun je de Parmezaanse kaas achterwege laten. Verse kruiden zijn lekker, maar met gewone gedroogde kruiden uit een potje gaat het ook prima.