10 ideeen voor een vegetarisch ontbijt, deel 2

10 ideeën voor een vegetarisch ontbijt, deel 2

Dit artikel is het vervolg op 10 ideeën voor een vegetarisch ontbijt, deel 1. In deel 1 werden alledaagse, simpele ontbijt recepten gegeven. Nu gaan we verder met ontbijt recepten die de meesten van ons niet dagelijks als ontbijt gebruiken. Al deze vegetarische ontbijt recepten nemen meer tijd in beslag dan de vegetarische ontbijt recepten in deel 1. Alle genoemde recepten bevatten geen dierlijke ingrediënten en zijn dus ook geschikt voor veganisten.

Vegetarisch ontbijt 6: Rijst met gekarameliseerd fruit

Een rijstontbijt kan ook zoet maar gezond zijn. Wat dacht je van rijst met gekarameliseerd fruit? Een heerlijke combinatie! Kook de rijst in ruim water. Als fruit kun je bijvoorbeeld appel, grapefruit, sinaasappel, peer of ander fruit kiezen. Schil het fruit en snijd het fruit in kleine blokjes. Verwarm wat olie of boter in een pan en voeg hier de stukjes fruit aan toe. Doe hier na enkele minuten wat suiker en water bij. Het is belangrijk dat de karamel niet alleen aan de stukjes fruit blijft kleven, maar dat er ook wat in de pan overblijft omdat de rijst hier doorheen wordt geroerd (anders heeft de rijst zelf geen smaak). Als het fruit is gekarameliseerd, haal je de pan van het vuur. Giet de rijst af en voeg deze aan het gekarameliseerde fruit toe. Roer het geheel goed door. Je kunt het op deze manier eten, maar voor meer smaak kan je er bijvoorbeeld wat kaneel of citroensap bij doen.

Bereidingstijd:15-20 minuten.

Vegetarisch ontbijt 7: Groene smoothie

Een groene smoothie staat gegarandeerd voor een fris en energiek begin van de dag! Groene smoothies worden gemaakt van bladgroente en fruit met bijvoorbeeld zuivel, water, honing of siroop. Maak bijvoorbeeld een groene smoothie van mango, spinazie, water en sojayoghurt. Of bijvoorbeeld andijvie, sinaasappel, water en sojamelk. Gebruik altijd verse, rauwe groenten voor groene smoothies.

Bereidingstijd: 10-15 minuten.

Vegetarisch ontbijt 8: Ontbijt burrito’s

Ontbijt burrito’s zijn lekker en voedzaam en bovendien zijn ze ook nog eens snel klaar. Het enige wat je hoeft te doen, is een paar tortilla’s op te warm in de oven of magnetron en wat groenten en/of bonen te wokken, koken of stomen. Gebruik een kant- en klare burritosaus voor extra kookgemak.

Bereidingstijd: 10-15 minuten.

Vegetarisch ontbijt 9: Mediterrane sandwich

Verwen jezelf eens met een heerlijke snelle Mediterrane sandwich in de ochtend. Doe wat olijfolie in een kommetje en voeg hier een halve geperste knoflook en Mediterrane kruiden aan toe. Bestrijk wat Turks brood (of ander brood) met de olijfolie. Bak groenten zoals paprika, champignons en courgette in enkele minuten en spreid deze over het brood. Bestrooi dit eventueel met wat meer kruiden.

Bereidingstijd: 5-10 minuten.

Vegetarisch ontbijt 10: Quinoa

Quinoa is misschien niet zo populair bij het ontbijt, maar wel erg lekker en voedzaam. Laat quinoa koken in water of sojamelk en voeg bijvoorbeeld wat gedroogde cranberries en noten toe.

Bereidingstijd: 15 minuten.