Gemakkelijk en snel chocolaatjes maken

Gemakkelijk en snel chocolaatjes maken

Heb je trek in iets lekkers en ben je in een creatieve bui? Dan is het misschien een ideetje om lekker in de keuken aan de slag te gaan om zelf heerlijke chocolaatjes te maken. Zelf chocolaatjes maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Met deze recepten maak je snel en gemakkelijk de heerlijkste chocolaatjes klaar.

Recepten om zelf chocolaatjes te maken

Zelf chocolaatjes maken is erg leuk. Natuurlijk beleef je ook erg veel plezier aan het opeten van je creaties. Met de volgende recepten zet je met een handomdraai de heerlijkste chocolaatjes op tafel. Om je vingers bij op te eten...

Notenrotsjes

Verwarm 125 gram melkchocolade en 75 gram pure chocolade au bain-marie. Au bain-marie betekent dat je de chocolade smelt in een pan die in een andere pan met heet water staat. Roer het chocolade goed door zodat er een glad mengsel ontstaat. Bekleed intussen een bakplaat met een vel bakpapier of aluminiumfolie. Voeg 250 gram gemengde noten aan het gesmolten chocolade toe en meng goed. Maak kleine hoopjes van het notenmengsel op de bakplaat. Laat de notenrotsjes goed afkoelen totdat het chocolade gestold is.

Knapperige marsepeinbonbons

Snijd vijf lange vingers in voorzichtig in vieren. Bestuif een snijplank en een deegroller met een beetje poedersuiker. Rol 150 gram marsepein uit tot een lap. Snijd de marsepein in 20 lapjes. Wikkel elk stukje lange vinger in een lapje marsepein en druk het goed aan. Smelt 100 gram pure chocolade au bain-marie. Laat het chocolade iets afkoelen. Bekleed ondertussen een bakplaat met een vel bakpapier of aluminiumfolie. Prik een marsepeinbonbon aan een satéstokje en doop het in de gesmolten chocolade. Zet de bonbon op het bakplaat, haal het stokje eruit en laat het goed afkoelen. Herhaal deze stappen met de rest van de bonbons.

Speculaasbonbons

Doe 150 gram speculaas in de blender totdat alles verkruimeld is. Smelt 75 gram pure chocolade au bain-marie. Voeg 20 gram roomboter toe en roer goed. Roer de speculaaskruimels door het chocolademengsel. Voeg eventueel een beetje boter toe. Laat het speculaasmengsel even afkoelen en rol er dan balletjes van tussen beide handen. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier of aluminiumfolie. Smelt 150 gram pure chocolade au bain-marie. Prik een speculaasballetje aan een satéstokje en doop het in de chocolade. Zet de bonbon op het bakplaat, haal het stokje eruit en laat het goed afkoelen. Herhaal deze stappen met de rest van de speculaasballetjes.

Chocoladecornflakes

Smelt 200 gram pure chocolade au bain-marie. Voeg 25 gram roomboter en 50 gram suikerstroop toe. Roer alles goed door elkaar en laat het chocolademengsel even afkoelen. Giet het chocolademengsel in een grote kom en voeg 300 gram cornflakes toe. Roer goed totdat alle cornflakes een laagje chocolade hebben. Schep de cornflakes met behulp van een lepel in papieren vormpjes en laat de chocoladecornflakes goed afkoelen in de koelkast.

De chocolaatjes bewaren

Als je de chocolaatjes niet meteen wilt opeten, kun je ze ook goed bewaren. De zelfgemaakte chocolaatjes kun je het beste in een goed sluitend bakje bewaren. Bewaar de chocolaatjes altijd op een droge, koele plek. Je kunt de chocolaatjes ongeveer een week bewaren. Hierna worden ze al snel minder lekker.