Italiaanse delicatessen

Mijn Italiaanse droom

Door de jaren heen ben ik verliefd geworden op Italië. Een prachtig land, rijk aan geschiedenis, cultuur en lekker eten. De Italiaanse eetcultuur heeft mij enorm aangesproken. De prachtige producten die dit land te bieden heeft, wil ik overbrengen naar de mensen.

Maar hoe doe je dat?

Mensen warm maken voor deze heerlijke Italiaanse producten. Na veel wikken en wegen, en vele bezoekjes aan plaatselijke producenten in Italië, heb ik besloten om een webwinkel te beginnen in deze heerlijke Italiaanse delicatessen. Het zijn artisanale eerlijke, heerlijke producten waar geen massaproductie mee gemoeid is. Het zijn allemaal kleine artisanale bedrijfjes, waar "eer" en "traditie" hoog staan, zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen. Meestal zijn deze bedrijfjes al generaties lang in één familie.

Zelf ga ik regelmatig naar Italië om er producten aan te kopen, neem nu bijvoorbeeld de Toscaanse olijfolie uit Lucignano, die is afkomstig van een kleine olijfboer Roberto, het plukken van de olijven gebeurt er nog met de hand, bij zo kleine producenten hebben ze nog de volledige controle over hun product en daar zijn ze heel fier op. Wat ik vooral hoor bij de kleine producenten is dat zij niet willen meedoen aan massaproductie, zij willen de volledige controle over hun product in de hand houden, want "kwaliteit" primeert voor "kwantiteit".

Daarom vind ik het zo fascinerend om zelf contact te houden met deze kleine bedrijfjes, achter ieder van hen schuilt wel een verhaal van familietraditie die ze heel hoog in stand willen houden. Deze zomer zijn wij op ontdekking geweest in Toscane, en hebben er een heel klein artisanaal bedrijfje gevonden die heerlijke koekjes maakt. Wij hadden een afspraak gemaakt, en mochten koekjes gaan proeven. Daar aangekomen viel onze mond open van verbazing, wij dachten enkele koekjes te proeven, maar wat blijkt, het was een buffet vol. De koekjes die wij daar hebben mogen proeven, daar hebben wij een selectie van gemaakt en zo zijn er weer nieuwe koekjes in ons assortiment. Zelfs het ontwerp van onze citroenkoekjes mochten wij zelf kiezen.

Zo zie je maar dat de meeste kleine bedrijfjes nog heel veel belang hechten aan de wensen van hun klanten. Mijn website heb ik zo sober mogelijk gehouden, zonder teveel toeters en bellen. Hij moet vooral vrij eenvoudig zijn in gebruik, zonder de mensen af te schrikken. Wij proberen ook de mensen een woordje uitleg te geven over onze producten, waar ze vandaan komen of hoe ze smaken. Iedereen mag ons ook altijd mailen voor meer info over een product, wij staan altijd klaar om de mensen met raad en advies bij te staan. Dagelijks zijn wij bezig met mijn Italiaanse droom uit te breiden en op zoek te gaan naar de meest authentieke producten die dit prachtig land te bieden heeft, vragen of suggesties zijn altijd welkom. Aarzel niet om contact op te nemen met ons, wij proberen iedereen met goede raad bij te staan. Arrivederci Lekker Zuiders!

Link

Deze heerlijke Italiaanse schatten kunnen jullie komen bekijken op onze website Lekker Zuiders-Italiaanse delicatessen.