Artisanale producten uit Sicilië


'Artisanale boerderij in Sicilië.

Inleiding

Er is in Sicilië een uniek concept over een artisanaal productiebedrijf dat wij hebben mogen bezoeken tijdens een van onze reizen in Italië. De boerderij bevindt zich in Salemi, een gemeente in de Italiaanse provincie Traponi (Sicilië). Deze boerderij "Salemi Pina" vloeit voort uit noodzaak om typische Siciliaanse producten te verbeteren zonder de kwaliteit van de producten uit het oog te verliezen. De boerderij biedt aan de consument een reeks van recepten die zorgvuldig herwerkt zijn om de juiste balans tussen kwaliteit en traditie te krijgen.

Wat onderscheidt Salemi Pina van de rest

Hun zorgvuldige selectie van de grondstoffen die uitsluitend van Siciliaanse afkomst zijn, garandeert de consument kwalitatief en hoogwaardige producten. "Salemi Pina" is een artisanaal productiebedrijf van alle groenten en fruit die gebruikt worden voor de productie van conserven, tapanades, pesto en pastasauzen. Zij produceren daar ook een biologische olijfolie met een smaragdgroene kleur, een fruitig aroma en een aroma van vers gemaaid gras. Alle gewassen worden er nog met de hand bewerkt. Alle groenten en fruit worden vers verwerkt binnen een paar uur na het oogsten zodat ze hun versheid behouden.

Ieder fase van elk gewas wordt zeer nauwlettend gevolgd

Van het zaaien tot het oogsten. Op deze boerderij worden alle processen uitgevoerd zonder synthetische, chemische stoffen van welke aard ook. Er worden geen additieven, geen bewaarmiddelen en geen kleurstoffen gebruikt in hun producten. En waar zij vooral fier op zijn, is dat al hun producten biologisch gecertificeerd zijn.

Passie!

Toen ik terugkwam van onze reis was ik zo onder de indruk van deze boerderij, dit had ik nog nooit gezien. Ze bewerken daar hun producten met zoveel liefde en passie, het was bijna ontroerend om die mensen bezig te zien. Dit zijn nu echt Italiaanse artisanale producten, en daar streef ik naar om dit te behouden. Dit zijn nu eenmaal de producten die ikzelf aankoop voor mijn webwinkel. Dan weet ik dat de consument een kwalitatief product krijgt. De drukke maatschappij waarin wij leven laat voor veel mensen weinig tijd over om een gezonde en evenwichtige maaltijd te koken. Velen nemen dan vlug iets zonder te weten wat voor bewaarmiddelen en kleurstoffen er in die producten zitten. Het kost evenveel tijd en moeite om bijvoorbeeld een heerlijke artisanale pastasaus open te maken en deze onder de pasta te mengen. Het neemt niet veel tijd in beslag en het zijn producten waarvan men weet dat het zuivere producten zijn. Deze producten behouden hun pure smaak omdat zij vers verwerkt zijn en er geen bewaarmiddelen, kleurstoffen of additieven aan toegevoegd zijn. Sicilië heeft daarvoor het ideale klimaat om er groenten en fruit lekker te laten rijpen onder de heerlijke Siciliaanse zon. De producten bevatten bovendien veel smaak en zitten boordevol vitamientjes. Op onze website staat er een heerlijk, snel pasta recept met ingrediënten van deze artisanale boerderij.

Link

Kom gerust eens een kijkje nemen naar deze heerlijke Italiaanse producten op Lekker Zuiders-Italiaanse delicatessen en ontdek er eerlijke, heerlijke Italiaanse artisanale producten. Dit is mijn passie en deze wil ik met de mensen delen.