Een zusje voor de website Ingredienten: Junnekes Recepten!

Inleiding

De Nederlandse website Ingrediënten.nl was er al. In februari van dit jaar is daar een Vlaamse variant van gekomen: Junnekes Recepten. Ongewone naam dat wel. Je zou niet direct de link met koken leggen. En alle begin is moeilijk: Junnekes Recepten is nog lang niet zo uitgebreid als de Ingrediënten.nl maar wel gebruiksvriendelijker. Een kennismaking…

Printscreen

  • Na wat gesurf op de site gaat het hier om de Vlaamse keuken. De maakster van deze site haalde haar inspiratie uit de Colruyt-kookboeken (gekend in België van hun ‘laagste prijs principe en ziet u ergens een lagere prijs dan mag je dat melden), de Libelle-website (Libelle is bekend bij het brede publiek neem ik aan) en eigen probeerseltjes van Anke zelf.
  • De homepage heeft een strakke opmaak met ‘maar’ 4 categorieën: Persoonlijke keukenkast, zoeken, alle recepten en contact.
  • De persoonlijke keukenkast somt per voedingsgroep een aantal ingrediënten op. Die ingrediënten die je in huis hebt, moet je aanvinken. Je begint dus met een invuloefening die belangrijk is voor de verdere gang van zaken in je keuken achteraf. Door deze invuloefening stel je immers je voorraadkast samen. Deze voorraad kun je bewaren zodat je de invuloefening niet bij elk bezoek opnieuw moet maken.
  • In elk geval werkt het zo: na het vullen van je virtuele voorraadkast kun je meteen zien wat je zoal kan klaarmaken!
  • Wil je niet deelnemen aan deze procedure dan kun je rechtstreeks naar ‘Recepten’ gaan. Vandaag staan er 199 recepten op. Dit aantal wordt dagelijks aangevuld. De onderverdeling is hier: soepen, hoofdgerechten, bijgerechten, zoetigheden en snacks. Netjes met foto, opgave van de voornaamste ingrediënten en bereidingswijze.
  • Bij het zoeken op sommige ingrediënten krijg je nog geen resultaat omdat er nog geen recept(en) beschikbaar is/zijn.
  • In tegenstelling tot het Nederlandse ‘Ingrediënten.nl’ kun je hier wel gratis een gebruikersaccount aanmaken.

Conclusie

Een regelmatig bezoek aan deze website is aan te bevelen. Geef de website wat tijd en ze zal alleen maar beter, lees uitgebreider, worden! Toegegeven en eerlijk is eerlijk: het Nederlandse zusje is voorlopig beter omdat ze uitgebreider is. Daarom staat hun link ook hier verder vermeld. Petje af voor dit initiatief maar het blijft natuurlijk de zoveelste kooksite in een inmiddels lange rij. Even surfen je vindt in een mum van tijd tientallen, misschien wel honderden Nederlandstalige kooksites met Vlaamse roots. Daarom ook de rubriek ‘Concurrentie’. Smakelijk!

Links

Junnekes Recepten

De variant uit Nederland: Ingrediënten

Concurrentie

  1. Het eerder genoemde Libelle
  1. Zesta van VTM
  1. Dagelijkse kost van de VRT
  1. Kooknet
  1. Gratis kookboek
  1. Internetrecepten
  1. Recept
  1. We zooz