De acteur Johnny Depp en zijn talrijke aantal films

Inleiding

Johnny Depp wie kent deze acteur niet, zijn naam hoor je steeds vaker in grote films, maar Johnny depp is natuurlijk ook onderaan begonnen en heeft ook veel films gemaakt die minder bekend zijn. Ook ziet hij er voor zijn leeftijd(46 jaar) nog erg aantrekkelijk uit, wat vele vrouwen zullen beamen. Johnny Depp is als acteur doorgebroken mede door zijn rol in de film Edward sciccorhands.

Biografie

Een korte Biografie over Johnny Depp

  • Naam: John Christopher Depp II
  • Geboorte datum: 9 Juni 1963
  • Geboorteplaats: Owensboro, Kentucky

Ouders van Johnny Depp heten Betty Sue en John Christopher, hij heeft ook nog 1 broer Danny en 2 zussen Christy en Debbie. Depp heeft een onstabiele jeugd gehad doordat ze veel verhuisden, en zijn ouders scheiden toen hij 16 was.Naar aanleiding van zijn onstabiele jeugd en het scheiden van zijn ouders is Johnny vroeg gestopt met school.

Drugs en alcohol was hij niet vies van.Johnny Depp begon interesse te krijgen voor muziek, en leerde gitaar spelen. Vervolgens kwam hij in een Bandje genaamd The Kids. Een paar jaar later verhuisde hij met de band naar LA. Er werd ook nog even getourd met Iggy Pop maar naar 2 jaar was de band ook uit elkaar. Door zijn toemalige geliefde Lori Allison kwam Depp in aanraking met Nicolas Cage en zo begon zijn carriere als acteur.

Alle films van Johnny Depp op een rijtje

Film Jaartal Rol Storyline
Nightmare on Elmstreet 1983 Glen Lantz Hierin speelt Johnny  een bijrolletje als Glen Lantz die in de film een stukje televisie maakt
Edward Sciccorhands 1990 Edward Sciccorhands Edward Sciccorhands een man met scharen aan de handen die het helemaal maakt als snoeier in de buurt maar dan steekt jaloerzie de kop op.
What's Eating Gilbert Grape 1993 Gilbert Grape De vader van Gilbert Grape is overleden en daardoor krijgt hij de zorg over zijn gehandicapte broertje en zijn 250 kg wegende moeder.
Benny & Joon 1993 Sam Hierin komt Sam als kostganger bij een automonteur genaamd benny,Sam en Joon worden verliefd.
Arizona Dream 1993 Axel Blackmar Axel raakt verstrikt in een 3-hoeksverhouding
Al wood 1994 Al Wood Al Wood is een legendarische slechte regisseur uit de jaren 50
Nick of Time 1995 Gene Watson Gene is een accountant en heeft een dochter van 6 jaar oud op een dag wordt zij ontvoerd en Gene krijgt de keus de president te vermoorden binnen een bepaalde tijd en dan zijn dochter terug te krijgen of, het niet doen en zijn dochter kwijt raken.
Don Juan DeMarco 1995 Don Juan Don Juan is er van overtuigd dat hij de grootste minnaar allertijden is.
Dead Man 1995 Bill Blake De immigrant Bill Blake word verdacht van moord, hierdoor raakt hij op de vlucht en leert hij de indiaan nobody kennen die hem hierbij steunt.
Turbulence 1997 Klein bijrolletje
Donnie Brasco 1997 Joe Pinstone Hierin infiltreerd hij als een FBI agent in de maffia met alle gevolgen van dien.
Fear and Loathing in Las Vegas 1998 Raoul Duke Raoul Duke gaat samen met een vriend een roadtrip maken, ze stoppen de hele wagen vol met drugs en reizen af naar Las Vegas.
The Ninth Gate 1999 Dean Corso Dean Corso krijgt de opdracht van een miljonair op zoek te gaan naar een boek genaamd 'The Nine Gates to the Kingdom of Shadows' in zijn zoektocht stuit hij op rare taferelen.
Sleepy Hollow 1999 Ichabod Crane Ichabod crane gaat in de 17e eeuw onderzoek doen naar bizarre onthoofdingen in het dorpje Sleepy Hallow.
Chocolat 2000 Vianne Rocheer opend samen met haar kleine dochter een chocolaterie in een klein franse dorpje, de dorpelingen zijn haar liever kwijt dan rijk en doen er ook alles aan om haar kwijt te raken, totdat er opeens zigeuners in hun dorpje aanmeren(en één daarvan is Johnny Depp).
Before Night Falls 2000 Lt. Victor Film gaat over een cubaanse schrijver.
From Hell 2001 Inspector Frederick Abberline De jacht naar Jack de Ripper.
Blow 2001 George Jung George Jung is een drugsdealer die het eerst allemaal voor de wind gaat, maar dan beginnen de problemen.
Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl 2003 Jack Sparrow Jack Sparrow is een piraat die onverwachts de dochter van de gouvenour moet helpen, ze strijden samen tegen kapitein Barbossa.
Once Upon a Time in Mexico 2003 Sands Sands is een corrupte CIA-agent die El Marchi inhuurd
The Libertine 2004 John Wilmot John Wilmot is een 17e eeuws dichter die pas na zijn dood beroemd word
Secret Window 2004 Mort Rainey Mort Rainey heeft zich na het vreemdgaan van zijn vrouw teruggetrokken in hun buitenverblijf, dag met dag gebeuren er steeds meer onverklaarbare dingen.
Finding Neverland 2004 J.M. Barrie Hierin speelt hij de rol van de schrijver van Peter Pan
Charlie and the Chocolate Factory 2005 Willy Wonka Willy Wonka heeft een chocolade fabriek en charlie komt daar d.m.v een prijs terecht.
Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest 2006 Jack Sparrow Jack Sparrow heeft een schuld open te staan namelijk zijn ziel hij wordt achterna gezeten door zee-geesten.
Sweeney Todd 2006 Sweeney Todd Sweeney Todd zet een aparte kapperszaak op.
Pirates of the Caribbean: At World's End 2007 Jack Sparrow Kapitein Jack Sparrow, Will Turner en Elizabeth Swann moeten naar de rand van de kaart zeilen. om hun laatste gevecht uit te vechten.