Ian Somerhalder, the hottest vampire in town

Inleiding

Ian Joseph Somerhalder is geboren op 8 december 1978 in Covington (Louisiana, VS). Ian heeft een broer en een zus en heeft na de scheiding van zijn ouders sinds zijn 13e jaar bij zijn moeder gewoond. Ian Somerhalder is een acteur en heeft al in verschillende films gespeeld. Ian is momenteel te zien in The Vampire Diaries als de dodelijk aantrekkelijke Damon Salvatore, the hottest vampire in town. Lees meer over Ian Somerhalder in dit artikel.

Ian Somerhalder als model

Aangezet door zijn moeder begon Ian Somerhalder op de leeftijd van 10 jaar aan een modelcarrière. Gedurende het schooljaar bezocht hij zijn school en in de zomervakantie had hij opdrachten als model in New York. Een aantal jaren later ging hij als model in Europa (Milaan, Parijs, Londen) werken. Ondanks dat Ian niet al te lang is (hij is 1.77m), zeker gezien de eisen die in de modewereld worden gesteld, liep zijn carrière goed en kreeg hij opdrachten van onder andere Dolce & Gabbana , Versace, Calvin Klein en Gucci. Op 17 jarige leeftijd begon hij op de toneelschool.

Ian Somerhalder als acteur

Ian Somerhalder heeft inmiddels in een groot aantal films en verschillende televisieseries gespeeld. Hij had al een aantal films gemaakt, maar zijn echte doorbraak kwam met de film “The rules of attraction” (2002). In deze film speelde hij samen met James van der Beek, bekend geworden met de televisieserie Dawsons Creek. Ian deed mee in verschillende televisieseries waaronder Young Americans (in 2000) en Smallville (in 2004). Verder speelde hij gastrollen in CSI Miami en Criminal Minds. De meeste mensen zullen Ian Somerhalder echter kennen uit de serie Lost. In Lost speelde hij gedurende 26 afleveringen het karakter Boone. Ian speelde ook mee in de finale van Lost in 2010. Andere films waarin Ian Somerhalder speelde zijn onder andere The sensation of sight (2006), Marco Polo (2007), Lost city raiders (2008), How to make love to a woman (2010).

Ian Somerhalder als vampier in The Vampire Diaries

Vanaf 2009 speelt Ian Somerhalder in de serie The Vampire Diaries. The Vampire Diaries gaat over twee vampieren, de broers Stephan Salvatore (gespeeld door Paul Wesley) en Damon Salvatore (Ian Somerhalder). Beide broers gaan naar het plaatsje Mystic Falls en Stephan raakt daar erg onder de indruk van de mooie Elena Gilbert. Stephan en Elena vinden elkaar erg leuk, maar ook de slechte broer van Stephan, Damon raakt onder de indruk van Elena. Deze Elena blijkt als twee druppels water te lijken op de eerdere liefde, Katherine, van zowel Stephan als Damon, zo’n 150 jaar geleden. Elena en Stephan krijgen een relatie ondanks het feit dat Stephan een vampier is, maar Elena raakt ook steeds meer betrokken en bevriend met zijn slechte broer Damon die toch ook nog wel wat aardige trekjes blijkt te hebben en dit is het begin van allerlei geheimzinnige gebeurtenissen in het stadje Mystic Falls. The Vampire Diaries is in Nederland uitgezonden door Net 5. In Amerika is The Vampire Diaries een groot succes en in september 2010 werd daar aan het tweede seizoen begonnen. Momenteel wordt in Amerika het derde seizoen uitgezonden. Het eerste seizoen van The Vampire Diaries is al enige tijd uit op DVD en sinds januari 2012 is het tweede seizoen ook verkrijgbaar op DVD. Inmiddels is bekend geworden dat er ook een seizoen 4 zal komen van The Vampire Diaries. Ian Somerhalder heeft een relatie met zijn tegenspeelster Elene uit The Vampire Diaries, Nina Dobrev.

Ian Somerhalder en zijn inzet voor het milieu

Op 20 april 2010 was er een explosie op het boorplatform Deep Horizon. Bij deze explosie vielen 11 doden. Tijdens verschillende pogingen om het platform te blussen brak de boorstang en zonk het platform. Olie liep in het water en er ontstond een milieuramp die zijn weergave niet kent. De kusten van Louisiana, Florida, Mississippi en Alabama zijn besmeurd met olie en veel flora en fauna is verloren. Ian Somerhalder, afkomstig uit de staat Louisiana, zet zich in om aandacht te vragen voor het milieu en geld in te zamelen om bijvoorbeeld de met olie besmeurde pelikanen te helpen en om het gebied schoon te maken. Eind november 2010 heeft Ian Somerhalder de IS Foundation opgericht. ISF is een stichting die zich richt op bescherming van de aarde met al zijn facetten zoals het milieu, de dieren etc.

Ian als de ultimate sexy beast

Tijdens een wedstrijd uitgeroepen door Entertainment.com werd er gestreden door acteurs die allerlei monsters, vampiers, weerwolven, aliens etc. hebben gespeeld. In de halve finale was de tegenstander van Ian Somerhalder de acteur Hugh Jackman met zijn rol in Xmen. Vervolgens kwam Ian in de finale en moest hij het opnemen tegen Robert Pattinson, bekend van zijn rol als de vampier Edward Cullen in de serie The Twilight Saga en onlangs al uitgeroepen door glamour.com als één van de meest mooie mannen van dit moment. Met een verschil van 4000 stemmen in zijn voordeel werd Ian Somerhalder (als Damon Salvatore in The Vampire Diaries) op 26 augustus 2010 uiteindelijk uitgeroepen als the ultimate sexy beast en dat is toch een leuke bijkomstigheid.