Wie is Paul Wesley

Inleiding

Paul Wesley, op dit moment beter bekend als Stefan Salvatore, de goedaardieg vampier uit The Vampire Diaries is geboren op 23 juli 1982 in New Brunswick, New Jersey, Amerika. Lees meer over Paul Wesley in dit artikel.

Paul Wasilewski alias Paul Wesley

De echte naam van Paul Wesley is Paul Wasilewski. Paul zijn ouders komen uit Polen en emigreerden net voordat hij geboren werd naar Amerika. Paul groeit op in New Jersey samen met zijn drie zussen. Hij gaat daar naar de High School en vervolgens begint hij op Rutgers, de universiteit van New Jersey. Na een aantal maanden stopt hij met school omdat hij ineens meer rollen krijgt aangeboden en hij eigenlijk van acteren zijn beroep wil maken. Hij speelt daarna ook in verschillende series en uiteindelijk in het jaar 2005 verandert hij zijn achternaam van Wasilewski in Wesley, gewoonweg omdat dat beter klinkt en makkelijker te onthouden is. Dit helpt zijn carrière meteen en hij krijgt steeds meer rollen aangeboden.

Paul Wesley als vampier in The Vampire Diaries

In 2009 gaat Paul Wesley de hoofdrol spelen in de vampierenserie The Vampire Diaries. Paul Wesley speelt samen met Ian Somerhalder de gebroeders Salvatore. Stefan (Paul Wesley) en Damon (Ian Somerhalder) keren na 150 jaar terug naar het stadje Mystic Falls. Het stadje Mystic Falls waar zij 150 jaar geleden woonden en beiden verliefd werden op Katherine, naar later blijkt een vampier. De aandacht van Stefan wordt getrokken door de mooie 17jarige Elena Gilbert die in Mystic Falls woont en als twee druppels water lijkt op Katherine. Ook Damon keert terug naar Mystic Falls maar geheel om zijn eigen duistere redenen. Als blijkt dat Elena behoorlijk gecharmeerd raakt van Stefan krijgen zij een relatie, al hoewel dat niet altijd zo eenvoudig is omdat Stefan een vampier is. Maar dan worden er een aantal mensen vermoord in Mystic Falls en de gebroeders Salvatore hebben daar niets mee te maken en dat is het begin van allerlei geheimzinnige gebeurtenissen. Begin 2010 is het eerste seizoen van The Vampire Diaries uitgezonden in Nederland door Net 5. In Amerika is momenteel het tweede seizoen begonnen.

Paul Wesley en zijn films

Naast het optreden van Paul Wesley als de goedaardige vampier Stephen in The Vampire Diaries heeft Paul ook een aantal gastoptredens verzorgd onder andere in Coldcase, CSI Miami, CSI New York, Smallville, The O.C.. Verder speelde hij een aantal afleveringen mee in de rol van Logan Atwater in The Army Wives, speelde hij Tommie in Everwood en heeft hij meegedaan in 24. Paul speelde ook in de miniserie Fallen in 2007. Al hoewel Paul voornamelijk in televisieproducties speelt heeft hij ook een paar films voor het witte doek gemaakt onder andere Killer Movie (2008), Elsewhere (2009) en Beneath the Blue (2010). Zijn allereerste optreden op televisie was overigens in de soapserie Another World in 1999.

Paul Wesley en awards

In 2010 kreeg Paul Wesley de Teen Choice Award voor de beste acteur in een fantasy serie. Hij kreeg die award voor zijn rol van Stefan in The Vanpire Diaries.

Paul Wesley privé

Paul Wesley heeft momenteel een relatie met Torrey deVitto, de actrice uit de serie One Tree Hill.