Wie is: Bruce Willis

Bruce Willis

Walter Bruce Willis of beter bekend als Bruce willis is een Amerikaanse acteur, Bruce willis werd geboren op 19 maart 1955 in Idar-Oberstein west-Duitsland op een Amerikaanse legerbasis. Bruce Willis is de zoon van David en Marlene Willis, zijn vader was een Amerikaanse soldaat en zijn moeder een Duitser die werkte bij de bank. Willis is de oudste van de 4 kinderen, hij heeft een zusje Florence en 2 broertjes David en Robert. Zijn broertje Robert overleed aan Alvleesklierkanker op 42 jarige leeftijd.

Bruce willis in de film Die Hard:

Early life

Nadat Willis zijn vader uit dienst kwam in 1957 verhuisden de familie Willis naar Penns Grove, New Jersey waar zijn vader vandaan kwam en begon te werken als lasser en fabriekmedewerker.

Zijn ouders scheidde in Willis zijn tienerjaren in 1972, Willis zat op de Penns Grove High School hij werd vaak gepest omdat hij een erge Stotter had en werd daarom vaak Buck-Buck genoemd door zijn schoolgenoten. Willis kon zich perfect uiten op het podium en raakte met de tijd zijn stotter kwijt, Bruce begon te performen op het podium en zijn highschool activiteiten waren dingen zoals: de drama club en het hoofd van de studentenraad. Nadat Willis zijn school had afgerond begon hij een baantje als beveiliging bij de Salem Nuclear Power Plant, en transporteerde ook werkploegen van de DuPont Chambers Works factory in Deepwater, New Jersey maar hij nam ontslag nadat er collega van hem stierf tijdens het werk. Bruce werd een bekende in een aantal kroegen en leerde de harmonica spelen.

Na een periode als een prive-detective begon Bruce weer met acteren, hij nam les in het Drama programma op de Montclair State University waar hij een rol had in de klassenproductie van: Cat on a Hot Tin Roof, Bruce stopte met school in zijn 1e jaar en verhuisde naar New York City.

Bruce keerde terug in de kroegen scene alleen deze keer voor een part-time baantje in het West Bank Cafe in New York City's Manhattan Plaza. Na meerdere audities maakte Bruce Willis zijn theater debut in de off-Broadway production of Heaven and Earth, maar volgens zeggen deed Willis meer ervaring en blootstelling op in Fool for Love, en in een Levi's reclame.

Bruce Willis Carrière

Bruce Willis ging naar California om auditie te doen voor verschillende televisie shows en verscheen in 1984 in een episode van de TV serie Miami Vice genaamd "No Exit" Bruce werd beroemd met zijn rol in de serie Moonlighting 1985–1989, de show deed 5 seizoenen met een totaal van 67 afleveringen. Één van Bruce willis grootste filmrollen was die in de 1987 Blake Edwards film: Blind Date, Blake edwards wou Bruce nogmaals casten om de real-life cowboy acteur Tom mix te spelen in de film Sunset, maar Bruce kreeg de hoofdrol in de bij iedereen bekende film: Die Hard die hem in het beroemdheid lanceerde. Bruce deed de meeste stunts in de film zelf en de film bracht $138,708,852 dollar op wereldwijd.

Gevolgd door het succes van Die Hard had hij een steunende rol in de drama In Country als de Vietnam veteraan Emmett Smith en leende zijn stem voor de films Look who's talking en Look who's talking Too.

Bruce Willis in de film Moonlighting:

Personal and Love life

Bruce willis trouwde actrice Demi Moore op 21 november 1987, en kregen 3 kinderen: Rumer Willis (16 August 1988), Scout LaRue Willis (20 July 1991) en Tallulah Belle Willis (February 1994)

Bruce willis en Demi Moore scheidde van elkaar op 18 oktober 2000 en gaven hier geen publieke redenen voor. Willis commentaar op de scheiding was dat hij het gevoel had dat hij had gefaald als een echtgenoot en vader doordat hij het niet kon laten werken. Bruce Willis was goed bevriend met de acteur Will Smith en zei dat dankzij hun vriendschap hij goed met het verdriet van de scheiding wist om te gaan. Demi moore hertrouwde met Ashton Kutcher en delen samen de voogdij over de kinderen, en Bruce Willis is hertrouwd in 2009 met Emma Heming, en er gaan geruchten dat de twee samen kinderen willen hebben.